Αύγουστος στην Αθήνα: Η «μυστική» παραλία-όνειρο για όσους θα μείνουν στην πόλη 

Αύγουστος! Ο απόλυτος μήνας των διακοπών είναι εδώ και οι απανταχού αδειούχοι ετοιμάζονται να ρίξουν σε μια βαλίτσα τα υπάρχοντά τους και να κάνουν πράξη το «όπου φύγει-φύγει».

Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού είναι συνδυασμένος με ξεκούραση, ραστώνη και γενικότερα μία πραγματικότητα που δε θυμίζει σε τίποτα τους μήνες που προηγούνται ή εκείνους που θα ακολουθήσουν. Ή, τουλάχιστον, αυτό σημαίνει για τον περισσότερο κόσμο. Γιατί, δυστυχώς, υπάρχουν κι εκείνοι που μένουν πίσω στις πόλεις και που δεν έχουν τη δυνατότητα ν’ απολαύσουν τις ανεξάντλητες ομορφιές των ελληνικών νησιών.

Αν ανήκετε σε αυτούς μην σας πιάνει απελπισία. Υπάρχει μια μαγευτική παραλία, το Θυμάρι, μόλις 55 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, για να κάνετε τις βουτιές σας.

Πού βρίσκεται η ινκόγκνιτο παραλία; Πρέπει πρώτα να περάσετε την Παλαιά Φώκαια και να προσέξετε να μη χάσετε το δρομάκι που θα σας οδηγήσει προς τα εκεί. Για αυτό ακούστε ευλαβικά τις οδηγίες του GPS.

Καταγάλανα νερά για «ψαγμένους»: Η κρυφή παραλία-όνειρο για όσους ξέμειναν Αθήνα τον Αύγουστο (Vid)

Μόλις φτάσετε θ’ αντικρύσετε έναν εκπληκτικό κολπίσκο με βότσαλο και ακριβώς δίπλα άλλον ένα με ψιλή άμμο. Κοινό γνώρισμα και των δύο; Τα φιλόξενα- και εκθαμβωτικής ομορφιάς- νερά τους.

Για να τ’ απολαύσετε στο έπακρο, όμως, θα πρέπει να κολυμπήσετε σχετικά στα βαθιά, γιατί «έξω» έχει αρκετούς βράχους που προσδίδουν μια ξεχωριστή πινελιά στο τοπίο.

Ο οικισμός του Θυμαριού, που πήρε το όνομά του από τις γεμάτες με θυμάρι πλαγιές του, αποτελεί μία από τις ομορφότερες περιοχές της Παλαιάς Φώκαιας, με μοναδική θέα στον Σαρωνικό.

Με πληροφορίες από menshouse.gr

About Post Author