Grand Hyatt Athens: Θα γίνει το μεγαλύτερο της Ευρώπης

Όταν στα τέλη του 2018 το Grand Hyatt Athens άνοιξε τις πόρτες του στη λεωφόρο Συγγρού, άνοιξε μαζί τους και ένας νέος δρόμος για την αθηναϊκή ξενοδοχειακή σκηνή.

Ναι, ένα μεγάλο ξενοδοχείο διακεκριμένης αλυσίδας μπορούσε να έχει τον δικό του χαρακτήρα, μία τοπική ταυτότητα χωρίς να προδίδει τα διεθνή του διαπιστευτήρια, να συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο business and pleasure, να βρίσκεται σε τέτοιο κομβικό σημείο ώστε το επαγγελματικό και εμπορικό όσο και το ιστορικό κέντρο της πόλης, τα σημαντικότερα πολιτιστικά ιδρύματα και τα μουσεία, η θάλασσα και τα τουριστικά αξιοθέατα να είναι σε απόσταση αναπνοής.

Εν ολίγοις, να εξυπηρετεί με ιδανικό τρόπο επαγγελματίες και ταξιδιώτες. Η αναμενόμενη επιτυχία του GHA καθώς και η ανάδειξη της Αθήνας σε κορυφαίο προορισμό δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για νέους φιλόδοξους στόχους κι έτσι το Grand Hyatt της Αθήνας από το 2023 θα είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης.

Το έργο 

Εδώ και δύο χρόνια είναι σε εξέλιξη το απαιτητικό έργο – τώρα βρίσκεται στο τελικό στάδιο – που αφορά όχι μόνο στην επέκταση του υπάρχοντος ξενοδοχείου, αλλά και στην εκ βάθρων αναμόρφωση όλων σχεδόν των χώρων του. Με την προσάρτηση και αρχιτεκτονική ανάπλαση του παρακείμενου κτίσματος που στο παρελθόν φιλοξενούσε τον κινηματογράφο Odeon, από το γραφείο Diarchon δεν αλλάζουν μόνο τα δεδομένα του GHA αλλά και εκείνα της περιοχής.

Το εσωτερικό

Η δωρική και με αιχμές πρόσοψη του νέου κτιρίου, όπου πρωταγωνιστεί η τραβερτίνη και το γυαλί, έχει τη δική της αυτονομία και δυναμική για να συμπληρώσει διακριτά εκείνη του αρχικού κτίσματος. Στο εσωτερικό όμως όλα ρέουν – οι κοινόχρηστοι χώροι στο ισόγειο, οι διάδρομοι προς τα δωμάτια στους 8 ορόφους –  δημιουργώντας ένα ενιαίο σύνολο. Στα της διαμονής, θα προστεθούν 227 νέα δωμάτια και σουίτες, για να φτάσουν συνολικά τον αριθμό των 548 – ανάμεσα τους και οι σουίτες με τη δική τους plunge pool, μοναδικές στην Αθήνα σε City Hotel. Στο rooftop, με την ανυπέρβλητη θέα στην Ακρόπολη, σε «διάλογο» με την υπάρχουσα πισίνα δημιουργείται μια νέα όπου μαζί με εκείνη του Αίθριου και την εσωτερική του Spa θα καταστήσουν το GHA το μοναδικό ξενοδοχείο στην Αθήνα με τέσσερις πισίνες.

Μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί στους συνεδριακούς και τους χώρους ποικίλων εκδηλώσεων που καταλαμβάνουν πλέον τρία επίπεδα και αγγίζουν τα 4.400 τ.μ. Executive Lounge, meeting και syndicate rooms, αίθουσες για συνεντεύξεις και για ιδιωτικά γεύματα έρχονται να εξασφαλίσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του νέου GHA στο επαγγελματικό και κοινωνικό τοπίο της πρωτεύουσας. Να σημειωθεί ότι το ballroom Caryatids με χωρητικότητα 1.000 ατόμων, που βρίσκεται στο ισόγειο της νέας πτέρυγας, θα είναι το μόνο αυτής της έκτασης στην πόλη με φυσικό φως ημέρας.

Το design

Το interior design που φέρει την υπογραφή του studio MKV Design ακολουθεί τη γραμμή της μοντέρνας κομψότητας, της αφαιρετικής πολυτέλειας, με υλικά και μοτίβα που συχνά παραπέμπουν στην κλασική Ελλάδα. Η ελληνική τέχνη, αναπόσπαστο κομμάτι του GHA, δίνει και εδώ το παρών υπό την επιμέλεια της Νικομάχης Καρακωστάνογλου, με έργα όπως το επιβλητικό art installation ‘’The Tower’’ της Ναταλίας Μαντά που διατρέχει καθ’ ύψος όλα τα επίπεδα του αιθρίου στο νέο κτίριο.

Ένα νέο κεφάλαιο λοιπόν ανοίγει για το GRAND HYATT ATHENS και όπως επισημαίνει ο Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου, Πάνος Αλμυράντης: «Έχοντας πλήρη αίσθηση της ευθύνης της, η ομάδα μας είναι περήφανη και έτοιμη με σκληρή δουλειά, δέσμευση και αποφασιστικότητα να συμβάλλει στην εδραίωση του Grand Hyatt Athens στον μεταβαλλόμενο αθηναϊκό ξενοδοχειακό καμβά. Έμπνευση μας για το μέλλον αποτελεί η πολύπλευρη σύνθεση αισθητικής και εγκαταστάσεων που θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες και επιμελημένες υπηρεσίες».

To Grand Hyatt Athens, διαχειρίζεται ο όμιλος Knossians/Y&T Daskalantonakis, υπό την ιδιοκτησία των Henderson Park και Hines, έγκριτων εταιρειών επενδύσεων και ανάπτυξης ακίνητης περιουσίας.

About Post Author