Το Stansted ζητά από τους επιβάτες να μην έρχονται πολύ νωρίς στο αεροδρόμιο

Προκειμένου να αποφύγουν τις μεγάλες ουρές και να διασφαλίσουν ότι θα μπουν στην πτήση τους, ορισμένοι επιβάτες φτάνουν έως και πέντε ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο, όπως δήλωσε ο Nick Millar, Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας του Stansted του Λονδίνου.

Όπως όμως τόνισε ο ίδιος στο πλαίσιο συνέντευξής του στο BBC, αυτό προκαλεί συνωστισμό στο αεροδρόμιο, εξ ου και ζήτησε από τους ταξιδιώτες να μην προσέρχονται τόσο νωρίς. «Η συμβουλή μας είναι (να έρχονται) τρεις ώρες πριν την πτήση», τόνισε ο Millar και προσέθεσε: «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να διασφαλίζουμε ότι ο κόσμος που φτάνει στην ώρα του, θα περάσει από τον έλεγχο, θα φτάσει στην πύλη του και θα μπει στο αεροσκάφος χωρίς άγχος».

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις τεράστιες καθυστερήσεις και τις ακυρώσεις πτήσεων που σημειώνονται σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια από την αρχή του καλοκαιριού, ο Millar σημείωσε: «Ζητάμε από τον κόσμο να παρακολουθεί τις ιστοσελίδες και να ακούει τις αεροπορικές, ώστε να είναι προετοιμασμένος, όταν έρχεται στο κτίριο. Στη συνέχεια, όταν περνά από τον έλεγχο, περνά χωρίς προβλήματα».

Το 2021 το Stansted ήταν το αεροδρόμιο με τη δεύτερη μεγαλύτερη ταξιδιωτική κίνηση στη Βρετανία και αυτό τον Αύγουστο υπολογίζεται πως θα διαχειριστεί 2,6 εκατ. ταξιδιώτες. Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πριν την επέλαση της πανδημίας, ο αριθμός αυτός φέρνει τη χωρητικότητα στο 90%.

Τον Ιούλιο, τουλάχιστον 2,4 εκατ. επιβάτες πέρασαν από το Stansted και σύμφωνα με το αεροδρόμιο, το 99% αυτών πέρασε από τον έλεγχο εντός 15 λεπτών. Σύμφωνα με το Business Insider, το Stansted έχει προσλάβει 300 άτομα σε θέσεις προσωπικού εδάφους από τον Ιανουάριο του 2022.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC, Business Insider

About Post Author