Στην Κρήτη πετάει η Air France από 27 Ιουνίου

Τη σύνδεσή της με το Ηράκλειο αναμένεται να επαναφέρει στις 27 Ιουνίου η Air France, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας για την αποκατάσταση των πτήσεων μετά το «πάγωμα» των διεθνών πτήσεων που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού.

Η πτήση Παρίσι – Ηράκλειο που συνέδεε τα αεροδρόμια «Σαρλ ντε Γκολ» και «Νίκος Καζαντζάκης» είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα της Air France τα τελευταία χρόνια, με μία πτήση ανά εβδομάδα.
Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρία, εντός του Μαΐου ξεκινά σταδιακά την αποκατάσταση των διεθνών πτήσεων της και όσον αφορά στην Ελλάδα η πρώτη πτήση της Air France θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας στις 23 Μαΐου.

Σταδιακά, ο αριθμός των προσφερόμενων πτήσεων θα αυξάνεται με στόχο στις 22 Ιουνίου να πραγματοποιούνται 11 πτήσεις την εβδομάδα Παρίσι – Αθήνα – Παρίσι.
Τα μέτρα που λαμβάνονται

Όσον αφορά στα μέτρα ενάντια στην πανδημία, στην ίδια ανακοίνωση της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας επισημαίνεται ότι οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Επιπρόσθετα, θα εφαρμόσει σταδιακά θερμομέτρηση (με θερμόμετρα υπερύθρων) κατά την αναχώρηση όλων των πτήσεών της. Παράλληλα, θα εφαρμόζεται η τήρηση αποστάσεων επί του αεροσκάφους, όπου είναι εφικτό ενώ έχουν ενισχυθεί οι καθημερινές διαδικασίες καθαρισμού των αεροσκαφών και έχουν καθιερωθεί ειδικές διαδικασίες για την περιοδική απολύμανση των αεροσκαφών. Τέλος, το σύστημα ανακύκλωσης του αέρα στα αεροσκάφη με τα ειδικά φίλτρα HEPA διασφαλίζει ότι ο αέρας της καμπίνας εναρμονίζεται με τα πρότυπα υγιεινής και ποιότητας.

Πηγή:ert.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours