Ολλανδία: Η KLM ακυρώνει έως και 20 πτήσεις ανά ημέρα για την Ευρώπη

Η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας KLM, ο ολλανδικός βραχίονας της Air France KLM, ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε 20 ακυρώσεις πτήσεων ανά ημέρα προς προορισμούς της Ευρώπης, λόγω ελλείψεων στο προσωπικό της.

Οι ακυρώσεις θα αφορούν από 10 έως 20 πτήσεις ημερησίως σε ευρωπαϊκούς προορισμούς μέχρι και τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με το Reuters, η KLM και το αεροδρόμιο του Σίπχολ στο Άμστερνταμ που λειτουργεί ως έδρα της εταιρείας, αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στην αναζήτηση υπαλλήλων από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Σίπχολ έχει ζητήσει από τις αεροπορικές εταιρείες να περικόψουν χιλιάδες θέσεις επιβατών λόγω της πίεσης που υπάρχει από την έλλειψη προσωπικού.

«Η πίεση είναι ανηλεής καθώς τόσο το Σίπχολ όσο και η KLM αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού. Τα μέτρα της KLM αποσκοπούν στην επαναφορά της λειτουργικής σταθερότητας, ώστε να αρθεί η πίεση από το προσωπικό του Σίπχολ και της KLM» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Ενδεικτικό των προβλημάτων που επικρατούν στα αεροδρόμια της Ευρώπης είναι πως η γερμανική Lufthansa αναμένεται να ακυρώσει περίπου το 1/5 των πτήσεων της από τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου μέσα στις επόμενες 7 μέρες. Η εξέλιξη έρχεται εν μέσω της αυξημένης ταξιδιωτικής ζήτησης από και προς τη Γερμανία, για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, ο ακριβής αριθμός των πτήσεων που θα ακυρωθούν δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Πηγή:insider.gr

About Post Author