Για σένα που έχεις οργανώσει εκεί τις φετινές σου διακοπές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ

Ένας μαγικός κυκλαδίτικος προορισμός που σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή που θα την αντικρύσεις. Το νησί του Τσελεμεντέ, με τα πανέμορφα εκκλησάκια-σήμα κατατεθέν, τα μοναδικής ομορφιάς μονοπάτια και τη σικάτη νυχτερινή ζωή, περιμένει να το ανακαλύψεις. Σήμερα θα δούμε 10 προτάσεις που πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσεις στην πρώτη σου επίσκεψη εκεί. Γιατί ναι, είμαστε σίγουροι πως μια φορά δε φτάνει να την επισκεφτείς.

Κάνε Βόλτα στο κάστρο

Πρώτο φυσικά στη λίστα δε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από τη βόλτα στο Κάστρο με τα όμορφα γραφικά σπίτια. Must φυσικά επίσκεψη, το εκκλησάκι των Επτά Μαρτύρων που θα σε σαγηνεύσει με θεά που κόβει την ανάσα. Δεν είναι τυχαία άλλωστε και το ωραιότερο spot του νησιού για φωτογραφίες!

Κολύμπησε κάτω από στη Χρυσοπηγή

Σίγουρα όλοι αναγνωρίζουμε το εκκλησάκι της Χρυσοπηγής, που αποτελεί πόλο έλξης για να βγάλει κανείς, εξίσου όμορφες φωτογραφίες. Κάτω από τη Χρυσοπηγή όμως θα κάνεις και τις καλύτερες βουτιές. Σου προτείνουμε το Αποκοφτό, την ανοργάνωτη παραλία που θα βρεις στα αριστερά, με θαυμάσια ταβερνάκια για να τσιμπήσεις μετά τη βουτιά. Επόμενη επιλογή, αυτή τη φορά από τη δεξιά πλευρά της εκκλησίας, είναι οι Σαούρες με βότσαλα και πέτρες.

Απόλαυσε μοναχικές βουτιές στον Γλυφό

Πρόκειται για μία από τις ωραιότερες παραλίες της Σίφνου. Ακολούθησε το μονοπάτι που σε οδηγεί στην ανοργάνωτη αυτή παραλία και εμπιστεύσου τα αρμυρίκια για να εξασφαλίσεις τη σκιά σου. Καλό είναι να έχεις πάρει μαζί σου νερό και φαγώσιμα γιατί εκεί δεν υπάρχει κάτι να σε περιμένει, και το σήμα από το κινητό σου θα σε αποχαιρετήσει κανονικά. Ουπς!

Πήγαινε για φαγητό στη Φασολού

Το εστιατόριο της Φασολού βρίσκεται στην ομώνυμη παραλία της Σίφνου. Φημίζεται για το Μαστέλο, τη γαριδομακαρονάδα και τους εξαιρετικούς ρεβιθοκεφτέδες του. Θα μας θυμηθείς!

Δοκίμασε παραδοσιακή Ρεβιδάδα στο Τσικάλι

Οι παραδοσιακές σπεσιαλιτέ της πατρίδας του Τσελεμεντέ είναι φυσικά η Ρεβιθάδα και το πεντανόστιμο Μαστέλο. Στο Τσικάλι θα δοκιμάσεις ρεβιθάδα και πολλά ακόμα νόστιμα κρεατικά και ψάρια. Θα το βρεις στο Βαθύ, σε ένα μικρό κόλπο έχοντας περάσει πρώτα το εκκλησάκι.

Γεύσου Gourmet γεύσεις στον Πλατύ Γιαλό

Για κάποιους η Σίφνος μπορεί να χαρακτηριστεί και η «Μέκκα» της γαστρονομίας στα ελληνικά νησιά και όχι άδικα. Εκτός λοιπόν από τις παραδοσιακές γεύσεις που θα βρεις στις παραπάνω προτάσεις, στο νησί αυτό έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις γκουρμέ πιάτα και πειραγμένες επιλογές, σε εστιατόρια όπως πχ στο Ωμέγα 3. Το εστιατόριο βρίσκεται στην παραλία του Πλατύ Γιαλού και θα σου προσφέρει προσεγμένα και ψαγμένα πιάτα μόλις τελειώσεις τη βουτιά σου.

Πήγαινε για Βόλτα στον Αρτεμώνα

Ένα απόγευμα αξίζει να το περάσεις περπατώντας το παραδοσιακό και γραφικό οικισμό του Αρτεμώνα. Κλασικό κυκλαδίτικο spot, με υπέροχα σοκάκια, όπου μπορείς να προμηθευτείς πεντανόστιμα γλυκά ή να τα δοκιμάσεις στο Κίτρινο Ποδήλατο, το πιο instagramable στέκι και ζαχαροπλαστείο της Σίφνου. Θα το αναγνωρίσεις από το ποδήλατο στην είσοδο που σίγουρα θα έχεις πετύχει σε αντίστοιχες φωτογραφίες στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Κάνε Πεζοπορία στον Προφήτη Ηλία

Η Σίφνος προσφέρεται για πεζοπορικό τουρισμό, διαθέτοντας μονοπάτια μοναδικής θέας και ομορφιάς. Μια από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές είναι αυτή που οδηγεί στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία με το μονοπάτι να αρχίζει από τη Καταβατή. Το μοναστήρι είναι στα 695 μέτρα από τη θάλασσα και είναι το ψηλότερο στη Σίφνο. Φτάνοντας εκεί η θέα θα σε αποζημιώσει για όλη σου την προσπάθεια, αφού θα σου δώσει τη δυνατότητα να αγναντέψεις από τη θέση του 11 Κυκλαδονήσια. Δεν το λες και λίγο.  

Βγες για ποτάκι στο Μπότζι

Θα το βρεις στα σοκάκια της Απολλωνίας και θα πας και μια και δυο και τρεις φορές. Πρόκειται για ένα μαγαζί που έχει γράψει ιστορία από το 1993 και θα σου προσφέρει δροσερά ποτά υπό τους ήχους κυρίως reggae, funk και soul.

Ζήσε μια εμπειρία με άρωμα Κούβας

Στον δρόμο για το Κάστρο, θα συναντήσεις πάνω στον γκρεμό ένα ξεχωριστό cult στέκι, το Cavos Sunrise, γνωστό στους περισσότερους ως «ο Κουβανός». Εκεί ο κύριος Κώστας σερβίρει mojito κι άφθονο ρούμι (προφανώς) και σε βάζει στο κλίμα με αφίσες από Τσε Γκεβάρα και Φιντέλ ενώ σου διηγείται ιστορίες από όταν έμενε στην Κούβα.

Πηγή:e-daily.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author