Μπλόκο από την Βρετανία! Δεν συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα στην «πράσινη λίστα»

Παρά το γεγονός ότι κάποια βρετανικά δημοσιεύματα ανέφεραν σήμερα ότι ορισμένα ελληνικά νησιά (Μύκονος, Ζάκυνθος, Ρόδος, Κως, Κεφαλονιά) θα βρίσκονται στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας, οι νεότερες εξελίξεις δείχνουν ότι η Ελλάδα τελικά δεν θα προστεθεί σε αυτή.

Στα δημοσιεύματα αναφερόταν ότι ελληνικά και ισπανικά νησιά, η Φινλανδία, η Μάλτα και κάποια μέρη της Καραϊβικής θα προστεθούν στην πράσινη λίστα για τους ταξιδιώτες, τώρα η Ελλάδα οδεύει να μπει στην «κόκκινη λίστα».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε δημοσιογράφος του BBC «είναι ακόμα πιθανό κάποιες χώρες να αφαιρεθούν από τη λίστα», ενώ «υπάρχουν έντονες ενδείξεις ότι θα υπάρχουν προσθήκες στην κόκκινη λίστα».

Μέχρι στιγμής η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει κάνει ακόμα επίσημες ανακοινώσεις, ενώ νωρίτερα ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας δήλωσε: «Πρέπει να διαφυλάξουμε την πρόοδο που έχει γίνει στην χώρα μας και θα επιτρέψουμε τα ταξίδια όταν θα είναι ασφαλές. Πρέπει να ακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Να θυμίσουμε ότι η Βρετανία τον Μάϊο έριξε «άκυρο» στην Ελλάδα όταν την άφησε έξω από τη λίστα με την απελευθέρωση στα ταξίδια.

Οι επίσημες ανακοινώσεις από την βρετανική κυβέρνηση θα γίνουν σήμερα.

Πηγή:newsbreak.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours