ΣΙΝΕΜΑΤΑΙΝΙΕΣ

JUSTICE LEAGUE – SNYDER’S CUT

Spread the love

Αγαπητοί φίλοι της DC comics!

Φαντάζομαι πως την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε ήδη δει την πολυαναμενώμενη ταινία.
Δεν ξέρω αν θα συμφωνήσετε μαζί μου, αλλά πιστεύω πως έτσι θα έπρεπε να είναι η ταινία από την αρχή.
Είναι δύο ταινίες τόσο όμοιες, μα ταυτόχρονα και τόσο διαφορετικές μεταξύ τους.

Όταν πριν από τρία χρόνια άρχισε να γυρίζεται η εν λόγο ταινία, η πρώιμη αποχώρηση του Zack Snyder για πολύ σοβαρούς προσωπικούς λόγους, έφερε στην σκηνοθετική καρέκλα τον Joss Whedon με αποτέλεσμα η πρώτη έκδοση της να είναι πετσοκομμένη χρονικά, πιο ευχάριστη, πιο φωτεινή. Το αποτέλεσμα όμως δεν ικανοποίησε απόλυτα τους φαν του είδους. Να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε και κάποιες σοβαρές κατηγορίες που προέκυψαν από τη συμπεριφορά του Whedon απέναντι στο καστ.

Με την επιστροφή του Snyder τρία χρόνια μετά, στην ταινία δίνεται κυριολεκτικά μια δεύτερη ευκαιρία. Αυτή η εκδοχή είναι πραγματικά ανώτερη, πιο ολοκληρωμένη, πιο ποιοτική. Οι δύο έξτρα ώρες δεν την βαραίνουν. Ίσα ίσα που μας αποζημιώνουν για αυτή μας την αναμονή.
Με το μαγικό του ραβδί ο Snyder, οι σούπερ ήρωές μας, γίνονται πιο ολοκληρωμένοι ως προσωπικότητες, αλλά και πιο δεμένοι σαν ομάδα. Η ατμόσφαιρα είναι σαφέστατα πιο σκοτεινή.

Ο τρόπος που κλείνει η ταινία, «το όνειρο του Batman» πρακτικά στρώνει το χαλί για μετέπειτα σίκουελς. Ακόμα και για standalone ταινίες με ήρωες όπως ο Cyborg, τον Flash και άλλων. Δεν ξέρω όμως αν τα studios είναι διατεθειμένα να ακολουθήσουν αυτή την οδό και να υπάρξει μια συνεχόμενη ροή ταινιών αυτού του είδους ή τελικά υπάρξει ένα αμήχανο κενό μέχρι να αποφασισθεί η επόμενη κινηματογραφική απόπειρα.

Και κλείνοντας, δεν αντέχω, αλλά θα κάνω spoiler: για όσους από σας δεν το καταλάβατε……..

….. ναι, η Lois είναι έγκυος!!!!!

της Λίτσα Κοντογιάννη

https://mesotexnis.gr/kinimatografos/justice-league-snyder-s-cut/

Justice League 2021

  • Snyder Cut Justice League Steppenwolf
  • Zack Snyder Justice League Joker Main
  • Jl 7
  • Jl 5
  • Jl 4
  • Jl 3
  • Jl 1

Comment here

shares