Η νέα ταινία ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου, AGORA II – Δεσμώτες, παραγωγής SmallPlanet σε συμπαραγωγή με το γερμανικό δημόσιο δίκτυο WDR και με την συνεργασία του ARTE, είναι υποψήφια για το μεγάλο βραβείο της κατηγορίας TV Documentary του Prix Europa 2020, το οποίο θα διεξαχθεί στο Βερολίνο από τις 18 έως τις 25 Οκτωβρίου.

Στο φετινό Prix Europa, 263 οργανισμοί απ’ όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο κατέθεσαν τις καλύτερες παραγωγές τους για την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και για το διαδίκτυο, συνολικά 2.650 ώρες προγράμματος.

Από τις 642 υποβολές, για την τελική φάση επιλέχθηκαν 208 οπτικοακουστικές παραγωγές από 28 χώρες.

Το AGORA II – Δεσμώτες αποτελεί  την μοναδική ελληνική υποψηφιότητα στη φετινή διοργάνωση.

Θα διαγωνιστεί ανάμεσα σε 24 ακόμα παραγωγές στην κατηγορία του. (Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες ανά χώρα)

Το Prix Europa διοργανώνεται από το 1987 και θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιδραστικά φεστιβάλ ραδιοτηλεοπτικών παραγωγών στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Αναδεικνύει και επιβραβεύει τις καλύτερες ευρωπαϊκές τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές και διαδικτυακές παραγωγές με σκοπό όχι μόνο τη διάχυσή τους σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και την αλληλεπίδραση και αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών.

Το AGORÁ ΙΙ – Δεσμώτες που πρόσφατα μεταδόθηκε από το γαλλογερμανικό δίκτυο ARTE στα γερμανικά και τα γαλλικά υπό τους τίτλους KAMPF UM GRIECHENLAND και CRISE GRECQUE : LE BRAS DE FER, έκανε την πρεμιέρα του στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας, ενώ συμμετείχε με επιτυχία στο CPH:DOX της Κοπεγχάγης και στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours