Ο Francis Ford Coppola ποτέ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το τελικό αποτέλεσμα της τελευταίας ταινίας της επικής τριλογίας του «Ο Νονός», γι’ αυτό ετοιμάζει μία νέα εκδοχή.

 Ο Νονός ΙΙΙ: Επιστρέφει στα σινεμά σε νέα εκδοχή δια χειρός Coppola

Τριάντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του τρίτου κεφαλαίου

O εμβληματικός σκηνοθέτης κάνει το όραμά του πραγματικότητα ετοιμάζοντας τη νέα εκδοχή του φιλμ υπό τον τίτλο «Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone».

Όπως ανακοίνωσε επίσημα ο ίδιος ο Coppola, ξαναμοντάρει το “Νονός ΙΙΙ”, αλλάζει τη μουσική και δίνει, όπως προδίδει και ο νέος τίτλος, «ένα πιο κατάλληλο φινάλε» στην τριλογία του.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή του: «Ο τίτλος Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone είναι μία αναγνώριση της κοινής προτίμησης που είχαμε με τον Mario για αυτό που έγινε στην πορεία το The Godfather: Part III. Για αυτή την εκδοχή του φινάλε, δημιούργησα ένα καινούργιο φινάλε και μια νέα αρχή, μετέφερα κάποιες σκηνές αλλά και μουσικά σημεία. Με αυτές τις αλλαγές και με βελτιωμένη ποιότητα και ήχο είναι το πιο κατάλληλο τέλος για την τριλογία και είμαι ευγνώμων στον Jim Gianopulos και την Paramount που μου επέτρεψαν να το κάνω».

Η κυκλοφορία της ανανεωμένης ταινίας «Ο Νονός ΙΙΙ»

Η American Zoetrope, εταιρεία παραγωγής του Coppola, έχει ήδη αποκαταστήσει την εικόνα σε υψηλή ανάλυση 4Κ και έχει διορθώσει ατέλειες και ζημιές του πρωτότυπου φιλμ, πάντα υπό την επίβλεψη του σκηνοθέτη.

Η νέα εκδοχή «Ο Νονός ΙΙΙ» του Coppola, αναμένεται να επιστρέψει στους κινηματογράφους το Δεκέμβριο και στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει σε DVD, Blu-ray και υπηρεσίες streaming.

Υπενθυμίζουμε ότι η τρίτη ταινία της τριλογίας κυκλοφόρησε το 1990 με πρωταγωνιστές τους Αλ Πατσίνο, Ντάιαν Κίτον, Άντι Γκαρσία και Σοφία Κόπολα. Αν και έλαβε θετικές κριτικές δεν γνώρισε την ίδια επιτυχία με τις προηγούμενες δύο ταινίες.

Η ταινία ήταν υποψήφια για 7 Όσκαρ (Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Άντι Γκαρσία, Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου τραγουδιού, Moντάζ, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Φωτογραφίας, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τελικά κανένα.

Πηγή:youfly.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours