Η μεγαλύτερη υπηρεσία streaming εκτιμάται ότι φέτος πρόκειται να δαπανήσει περίπου $17,3 δισεκατομμύρια για περιεχόμενο.

Η εταιρεία BMO Capital εκτιμά ότι το Netflix πρόκειται να δαπανήσει $2 δισεκατομμύρια περισσότερα φέτος σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά. Η μεγάλη επένδυση του Netflix αποτελεί απάντηση στον ανταγωνισμό των Disney+, AppleTV+ κ.ά. Καμία ωστόσο από τις νέες υπηρεσίες που θα λανσαριστούν φέτος δεν πρόκειται να προχωρήσει σε επενδύσεις τέτοιου επιπέδου. Έτσι, η Disney αναμένεται να δαπανήσει περίπου $1 δισεκατομμύριο για νέες τηλεοπτικές σειρές και περιεχόμενο στην υπηρεσία Disney+, ενώ η WarnerMedia Entertainment που ετοιμάζει το HBO Max για να κάνει το ντεμπούτο του την Άνοιξη αναμένεται να «ρίξει» περίπου $2 δισεκατομμύρια στην υπηρεσία.

Η NBCUniversal Media αναμένεται να επενδύσει περίπου $2 δισεκατομμύρια για περιεχόμενο στην υπηρεσία streaming της με την ονομασία Peacock (που θα λανσαριστεί την Άνοιξη) για τα πρώτα της δύο χρόνια.

Βεβαίως για να συνεχίσει να προσφέρει νέες τηλεοπτικές σειρές ή για να ανανεώσει τις πιο επιτυχημένες του, το Netflix κολυμπάει στα χρέη, που έχουν φτάσει συνολικά τα $24,1 δισεκατομμύρια σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία τρίτου τριμήνου (της περασμένης χρονιάς) που ανακοίνωσε. Η εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει τα οικονομικά στοιχεία 4ου τριμήνου την ερχόμενη Τρίτη. Παρόλα αυτά, το μεγάλο χρέος και ο ανταγωνισμός δεν έχουν φοβίσει τους επενδυτές, με την αξία της μετοχής του να βρίσκεται στα $338 (υψηλότερη κατά 10% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα).

Με περισσότερους από 158 εκατομμύρια συνδρομητές σε παγκόσμιο επίπεδο –και περισσότερους από 60 εκατομμύρια στην Β. Αμερική- το Netflix έχει αρχίσει να «κοιτάει» και σε άλλες αγορές, όπως για παράδειγμα στην αγορά της Ινδίας για να προσελκύσει περισσότερους συνδρομητές (μέρος του σχεδίου του είναι να επενδύσει περισσότερα χρήματα για τηλεοπτικές σειρές που δεν απευθύνονται απαραίτητα στο Αμερικάνικο κοινό). Η εταιρεία BMO Capital εκτιμά ότι το Netflix θα συνεχίσει να επενδύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερα χρήματα, και η επένδυση του θα φτάσει τα $26 δισεκατομμύρια μέχρι το 2028.

thewrap.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours