Το Netflix έδωσε στην δημοσιότητα την έκθεση για τα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου οικονομικού τριμήνου (Q3) κάνοντας γνωστό ότι προστέθηκαν στην συνδρομητική του βάση κατιτίς μικρότερο αριθμό συνδρομητών (6,77 εκατομμύρια) από τα 7 εκατομμύρια που ανέμενε, ωστόσο συνεχίζει κάθε τρίμηνο να καταγράφει ρεκόρ όλων των εποχών από άποψη συνδρομών.

Η εταιρεία ανέφερε ότι ένας από τους ανασταλτικούς παράγοντες σε σχέση με την πρόβλεψη ήταν οι αυξήσεις στα συνδρομητικά πακέτα, ωστόσο επεσήμανε ότι ήταν απαραίτητη καθώς «με περισσότερα έσοδα, θα συνεχίσει να επενδύει για την βελτίωση της υπηρεσίας της ώστε να ενισχύσει περαιτέρω την αξία της προσφοράς της».

Στην επιστολή της εταιρείας προς τους επενδυτές και τους μετόχους, φαίνεται πως γίνεται προσπάθεια να πειστούν ότι ο ανταγωνισμός δεν αποτελεί πρόβλημα για την εταιρεία. Και αυτό, την ώρα που οι υπηρεσίες Amazon Prime και Hulu ενισχύουν το περιεχόμενο τους, οι Disney+ και Apple TV+ λανσάρονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και τα HBO Max και Peacock ετοιμάζονται πυρετωδώς.

Το Netflix επεσήμανε στην επιστολή ότι η ναυαρχίδα της, η σειρά Stranger Things σημείωσε την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της, καθώς η τελευταία της σεζόν ήταν η πλέον επιτυχημένη, με 64 εκατομμύρια νοικοκυριά να την παρακολουθούν μέσα στις πρώτες τέσσερις εβδομάδες από την πρεμιέρα της.

Το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, τα έσοδα του Netflix ξεπέρασαν τα $5,2 δισεκατομμύρια, κάτι που ισοδυναμεί με αύξηση 31% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ τα λειτουργικά έσοδα διπλασιάστηκαν και έφτασαν το $1 δισεκατομμύριο. Η εταιρεία εκτιμά ότι το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, ο τζίρος θα ξεπεράσει τα $5,4 δισεκατομμύρια. Οι συνδρομητές της, τέλος, έχουν ξεπεράσει τους 158 εκατομμύρια.

engadget.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours