Ποια ταινία να δω στο Netflix σήμερα (και κάθε μέρα): Time and Tide

Πόσο δύσκολο έχει γίνει να ξετρυπώνεις περιεχόμενο στο Netflix. Γι’ αυτό κάθε μήνα ανανεώνουμε τη λίστα μας με τις 50 καλύτερες ταινίες που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα, όπως και αυτή με τις 30 χαμηλότερου προφίλ παραγωγές που δε θα σπρώξει ο αλγόριθμος.

Αυτή την εβδομάδα προτείνουμε μία εκρηκτική ταινία δράσης στο Netflix από τον Tsui Hark:

Netflix Pick of the Week:

Στο Time and Tide που μπορείς να δεις από τον Αύγουστο στο Netflix, ένας νεαρός άνδρας στο σύγχρονο Χονγκ Κονγκ γίνεται σωματοφύλακας για να κερδίσει γρήγορα χρήματα. Αφού πιάνει φιλία με έναν απογοητευμένο μισθοφόρο που θέλει να ξεκινήσει τη ζωή του από την αρχή με τη γυναίκα που μόλις παντρεύτηκε, οι δυο τους θα προσπαθήσουν να σταματήσουν μαζί μία απόπειρα δολοφονίας. Η συνεργασία τους όμως είναι βραχύβια. Χωρίς να το γνωρίζουν, θα οδηγηθούν σε διαφορετικά στρατόπεδα μίας φονικής σύγκρουσης.

Ο Tsui Hark ξέρει να φτιάχνει λεία, εκρηκτική δράση και το Time and Tide έχει όλες τις αρετές του. Όταν αρχίσουν οι σφαίρες να πέφτουν δε θα μπορείς να πάρεις ανάσα. Σε αυτή την ταινία αισθάνεσαι άμεσα την επανασύνδεσή του με το περιβάλλον του Χονγκ Κονγκ, και τη χαρά του να στήνει ξανά μάχες στην έδρα του. Η πορεία του στο Χόλιγουντ με δύο οχήματα για τον Van Damme άλλωστε, το Double Team (1997) και το Knock Off (1998), δεν είχε ανεβάσει τις μετοχές του.

Time and Tide (2000)

Το Time and Tide είναι ουσιαστικά μία βιτρίνα για την ικανότητα του Tsui Hark να στοιβάζει τη μία απίστευτα πολύπλοκη ακολουθία δράσης πάνω στην άλλη. Είναι ένας λαβύρινθος εικόνων, πιο ενδορρηκτικός από τις σκόπιμα κατακερματισμένες ταινίες του δημιουργού πριν από αυτή. Ο σκηνοθέτης έχει εξευγενίσει ένα στυλ σκηνών δράσης πολλαπλών προοπτικών που προσπαθούν να “βλέπουν” τη δράση από όλες τις οπτικές γωνίες. Μερικές φορές φαίνεται να εξαντλεί όλα τα πιθανά μέσα και τις γωνίες για να αισθητικοποιήσει τη δράση και τη βία του. Εδώ χαρακτήρες γλιστρούν σε γκαράζ καβάλα σε πυροσβεστικές μάνικες, περνάνε από τζαμαρίες, τραβιούνται από αλυσίδες στον αστράγαλο, και κυνηγιούνται μέσα σε κάθε πιθανό μέσο μεταφοράς. Υπάρχει ακόμα και σκηνή με έγκυο να προσπαθεί να γεννήσει όσο ταυτόχρονα πυροβολεί τους εχθρούς της.

Οριακά σηκώνει τέτοια δράση η οθόνη του Netflix, αλλά αξίζεις λίγο Tsui Hark στη ζωή σου. O δημιουργός μάς έχει δώσει το Once Upon a Time in China που έκανε τον Jet Li παγκοσμίως γνωστό, το Peking Opera Blues, το Swordsman III: The East Is Red, το παραγνωρισμένο Shanghai Blues, το The Chinese Feast που θα σε ξελιγώσει απ’ την πείνα, και το The Blade φυσικά, ένα σπασμώδες έπος εκδίκησης που μπορεί να ήταν μία από τις καλύτερες ταινίες των ‘90s.

Πηγή:oneman.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours