Με στόχο την ψυχαγωγία των σινεφίλ και όχι μόνο, κατά την περίοδο της κοινωνικής αποστασιοποίησης που βιώνουμε, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού από χώρα σε χώρα, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (American Film Institute) ανακοίνωσε ότι εγκαινιάζει το AFI Movie Club, μια καθημερινή διαδικτυακή συγκέντρωση με σκοπό «την αξιοποίηση της συλλογικής μας αγάπης για τα φιλμ, ως μέρους της αισιοδοξίας που χρειαζόμαστε σε αυτή τη στιγμή της παγκόσμιας αβεβαιότητας».

Κάθε μέρα το AFI Movie Club θα επιλέγει εμβληματικές ταινίες, τις οποίες θα παρακολουθούν θεατές του κόσμου ταυτόχρονα, «δημιουργώντας μια κοινή κινηματογραφική εμπειρία κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης εποχής κοινωνικής αποστασιοποίησης».

«Στόχος του AFI είναι να ζήσουμε σε έναν κόσμο όπου η τέχνη θα υπερβαίνει το άγχος», είπε ο Μπομπ Γκαζάλε, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. «Είμαστε ευγνώμονες που έχουμε τον Στίβεν Σπίλμπεργκ στο διοικητικό συμβούλιο, τον καλύτερο σκηνοθέτη/σεναριογράφο/αφηγητή της εποχής μας, να μας καθοδηγεί».

Την πρώτη ταινία του AFI επέλεξε ο Σπίλμπεργκ και είναι «Ο Μάγος του Οζ» από το 1939. «Γνωρίζω ότι πιστεύετε ότι την έχετε δει, αλλά ξανασκεφτείτε το, επειδή αυτή τη στιγμή της ιστορίας, τι καλύτερο μήνυμα από το “δεν υπάρχει κανένα άλλο μέρος σαν το σπίτι”», είπε ο σκηνοθέτης σε ένα εισαγωγικό μήνυμα για το AFI.

Οι καθημερινές κινηματογραφικές επιλογές θα συνοδεύονται από πληροφορίες για την ταινία, σημεία προς συζήτηση και αποκλειστικό υλικό από το αρχείο του AFI.

Εκτός από τον Σπίλμπεργκ, θα υπάρξουν κι άλλοι καλεσμένοι από το χώρο του κινηματογράφου για να ανακοινώσουν την ταινία της ημέρας σε ολιγόλεπτα βίντεο που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα AFI.com και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την ταινία της 3ης Απριλίου επέλεξαν οι Ελεν Μίρεν και ο Τέιλορ Χάκφορντ και είναι το «Some Like It Hot» από το 1959.

Για να παρακολουθήσετε την ταινία, επισκεφτείτε το AFI.com/MovieClub

Πηγή: The Hollywood Reporter 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours