Κυκλοφόρησε το trailer του «Nimic», της νέας, μικρού μήκους, ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, γραμμένης από τον ίδιο και τον συνεργάτη του, σεναριογράφο, Ευθύμη Φιλίππου, όπου δίπλα στον Ματ Ντίλον συμπρωταγωνστεί η Δάφνη Πατακιά, ενώ η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Ντιέγκο Γκαρσία. Το μοντάζ υπογράφουν οι Ντόμινικ Λιούνγκ και ο βραβευμένος Γιώργος Μαυροψαρίδης, ενώ οι εταιρείες παραγωγής του φιλμ είναι η γερμανική Rekorder, η αμερικάνικη Merman και η βρετανική Droga 5 που ειδικεύονται σε διαφημιστικά και branded content, αλλά και σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πρότζεκτς.

Ενας βιολονίστας στην ταινία του Λάνθιμου

First Trailer for Yorgos Lanthimos’ Short Film ‘Nimic’ with Matt Dillon

Η συνάντηση ενός επαγγελματία βιολοντσελίστα (Ματ Ντίλον) με έναν άγνωστο άντρα στο μετρό θα έχει απροσδόκητες και οριακές συνέπειες στη ζωή του. Ο Γιώργος Λάνθιμος, όπως έχει αναφέρει η κριτική, προτείνει μία πιο εκλεπτυσμένη κι ανάλαφρη εκδοχή των δυστοπικών του αλληγοριών, παίζοντας με τους χαρακτήρες και τις προσωπικότητές τους. Το «Nimic» είναι ένα αποτελεσματικό θρίλερ, τοποθετημένο σ’ ένα αφιλόξενο, αποστειρωμένο περιβάλλον και μέσα από τη σήμα-κατατεθέν φορμαλιστική ματιά του σκηνοθέτη.

Εκτός συναγωνισμού στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνου

Η ταινία προβάλλεται εκτός συναγωνισμού στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο που διεξάγεται από τις 7 μέχρι και τις 17 Αυγούστου. Συμμετέχουν ακόμα, στο Διαγωνιστικό Τμήμα των Ταινιών Μικρού Μήκους το «Mom’s Movie» της Στέλλας Κυριακοπούλου και το «Όλες οι Φωτιές η Φωτιά» του Ευθύμη Kosemund Σανίδη.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours