Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα κατάφερε και πήρε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του σε γρασίδι, επικρατώντας του Αγκούτ σε ματς τριών σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα κατάφερε και κατέκτησε τον ένατο τίτλο της καριέρας του!

Σήκωσε το τρόπαιο στην Μαγιόρκα, κερδίζοντας στον τελικό τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 7-6 (2)) σε δύο ώρες και 31 λεπτά, στον πρώτο τίτλο καριέρας σε τουρνουά σε γρασίδι, σε έναν συγκλονιστικό, σε εξέλιξη, τελικό. Παράλληλα, με αυτή τη νίκη επιστρέφει στο Νο5 του κόσμου και πάει στο Wimbledon με την ψυχολογία στα ύψη.

Ο Ελληνας τενίστας μπήκε από την αρχή αποφασισμένος να πάρει τον τίτλο και έκανε δύο μαζεμένα break στον 34χρονο αντίπαλό του. Αν και έκανε μία «κοιλιά» σε εκείνο το σημείο, κράτησε την ψυχραιμία του και το σερβίς του όταν έπρεπε, για να φτάσει στο 1-0.

Βρέθηκε να έχει το πάνω χέρι και στο δεύτερο μετά από break στο 3-1, όμως εκεί άρχισαν τα λάθη και το ματς πήγε σε τρίτο σετ όπου ένα εντελώς ανέλπιστο break στο 2-1 (όπου ήταν κάτω με 40-0 και με μεγάλη δόση τύχης γύρισε το game) έδωσε ουσιαστικά «φτερά» στον Τσιτσιπά να τελειώσει το ματς και τον τίτλο.

Ονειρικό ξεκίνημα και 1-0 για Τσιτσιπά

Με το «καλημέρα» ο Τσιτσιπάς βρήκε τριπλό break point και έκανε το 1-0 με τη βοήθεια του φιλέ σε ένα φόρχαντ που επιχείρησε.

Το 2-0 ήρθε από ένα λάθος του Ισπανού που στη συνέχεια σέρβιρε και είδε τον Στέφανο να του βγάζει 3 winner στη σειρά και να φτάνει σε δεύτερο break για το 3-0!

Με love service game ο Ελληνας τενίστας συνέχισε να παίζει εκπληκτικά, κάνοντας άλλους τρεις winners. Ο Αγκούτ με έναν άσο και ένα κακό χτύπημα του Στέφανου, μείωσε σε 4-1.

Ο Ισπανός μπήκε στο σετ ξανά από τα αβίαστα λάθη του Τσιτσιπά που έφεραν break για τον Ισπανό, ο οποίος με ένα καλό service game μείωσε σε 4-3 στο ματς.

Στο επόμενο game βρέθηκε μπροστά με 0-30 ο Ισπανός και με τον Στέφανο να βλέπει… εφιάλτες, αποφάσισε να αλλάξει ρακέτα και με συνεχόμενους πόντους έφτασε στο 5-3.

Το 5-4 έγινε εύκολα από τον Αγκούτ, αλλά ο Τσιτσιπάς πήγε να σερβίρει για το σετ.

Και το τελείωσε με love service game το οποίο ήρθε με δύο άσους και δύο χαμένες επιστροφές του αντιπάλου του.

Από break και προβάδισμα 3-1 έχασε το σετ ο Τσιτσιπάς

Ο Ισπανός ξεκίνησε πιο συγκεντρωμένος και πήρε εύκολα το πρώτο game του σετ στο σερβίς του. Το ίδιο έκανε και ο Στέφανος που εμπόδισε τον Αγκούτ να βρει επιστροφές στο σερβίς του και στο επόμενο game βρήκε μετά από 3 ευκαιρίες το break για να κάνει ένα σοβαρό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Συνέχισε το ίδιο εντυπωσιακά κάνοντας το 3-1 με love service game, αλλά ο Ισπανός μείωσε έστω και δύσκολα σε 3-2 και στη συνέχεια πήρε πίσω το break για να ισοφαρίσει σε 3-3!

Ο Ισπανός ανέβασε την απόδοσή του και πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα στο ματς με 4-3 στο σερβίς του, για να ακολουθήσει το 5-3 από νέο break που ήρθε από μαζεμένα λάθη του Τσιτσιπά και έναν ωραίο πόντο του Αγκούτ.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε με άσο του Ισπανού που πήγε τον τελικό σε τρίτο σετ.

Στο tie break o τίτλος στον Τσιτσιπά

Ιδανικά άρχισε το τρίτο σετ ο Στέφανος που δεν επέτρεψε στον Αγκούτ να βρει υποδοχή στο πρώτο game. Το 1-1 ήρθε με καλό σερβίς του Ισπανού, όμως ο Τσιτσιπάς με έναν άσο και ένα σμας έκανε το 2-1.

Το break έγινε στο ίδιο σημείο για τον Στέφανο με πολύ μεγάλη δόση τύχης καθώς έχανε με 40-0, ο Αγκούτ έκανε μαζεμένα λάθη και στο αβαντάζ του Τσιτσιπά το φιλέ τον βοήθησε να φτάσει στο 3-1.

Το 4-1 ήρθε σβηστά για τον Τσιτσιπά, που βρήκε και break point ξανά με ένα drop shot. Δεν το εκμεταλλεύτηκε και ο Ισπανός μείωσε σε 4-2, ωστόσο κράτησε το σερβίς του και έφτασε στο 5-2 με δύο winners.

O Ισπανός μείωσε σε 5-3 και βρέθηκε με break point, το οποίο έκανε χάρη σε μία… λακκούβα που σήκωσε το μπαλάκι και αιφνιδίασε τον Τσιτσιπά.

Ο Αγκούτ πήρε τα πάνω του αφού έμεινε στο ματς έκανε love service game για το 5-5. Ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του δύσκολα μετά από ένα 40-0 που έγινε 40-40 και τρεις χαμένες ευκαιρίες, εξασφαλίζοντας έστω το tie break.

Ετσι κι έγινε καθώς ο Ισπανός ισοφάρισε με love service game. Στο tie break ο Στέφανος έκανε πρώτος mini break για να προηγηθεί 2-1 και κρατώντας το σερβίς του έφτασε στο 4-1. Στο 4-2 ο Τσιτσιπάς βρήκε δεύτερο μίνι break και σέρβιρε για να φτάσει στη νίκη και τον τίτλο με 7-2 στο τάι μπρέικ.

About Post Author

Krikor Tsakitzian

Δημοσιογράφος

You May Also Like

More From Author