του Λουκά Αναπλιώτη

Αυτή την εβδομάδα του 1984 ανεβαίνει, για πρώτη φορά, στην πρώτη θέση των charts των ΗΠΑ το διασημότερο Βρετανικό ποπ συγκρότημα της δεκαετίας του 80 με το κλασσικό The Reflex, το οποίο επιβεβαίωνε για άλλη μια φορά το στιχουργικό μυστήριο των τραγουδιών του συγκροτήματος.

Αγαπημένα θέματα των Duran Duran ήταν από την αρχή της καριέρας τους, οι νεανικοί φόβοι, οι ανασφάλειες και οι εφιάλτες, όλα ντυμένα με ένα φανταστικό και μυστηριακό πέπλο που συχνά γινόταν δυσνόητο.

Το Reflex ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του στιχουργικού τους λαβυρίνθου, με τα νοήματά του να μην έχουν εξηγηθεί ακόμα από τα μέλη του συγκροτήματος τα οποία ηθελημένα έχουν αφήσει αναπάντητα.

Αυτό ήταν ένα χαρακτηριστικό τους που εκείνη την εποχή πέρασε σχεδόν απαρατήρητο, εξαιτίας της τεράστιας δημοσιότητας και της λατρείας του κόσμου στην εικόνα τους.

Με την πάροδο του χρόνου όμως και όταν έσβησαν τα δυνατά φώτα, το κοινό ανακάλυψε και αυτή τους την πλευρά. Όχι όμως και το νόημα του πιο πετυχημένου single των διάσημων Βρετανών νέο-ρομαντικών.

About Post Author

You May Also Like

More From Author