Πόσο προφητικό μήνυμα.Μόλις που είχε περάσει ένα 24ωρο και γινόμασταν μάρτυρες μίας από τις συναρπαστικότερες «ανατροπές» της χρονιάς, χάρη στη στρατηγική. Ομολογώ πως όταν στον 49ο γύρο του αγώνα της Βουδαπέστης είδα τον Lewis Hamilton να εισέρχεται στα πιτς, απόρησα. «Τί κάνουν στη Mercedes; Πετούν λευκή πετσέτα;» διερωτήθηκα.

Για να έρθει η απάντηση λίγους γύρους αργότερα, όταν με τα καινούρια medium ελαστικά της Pirelli ο πεντάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής «κατάπινε» τα δευτερόλεπτα της διαφοράς που τον χώριζαν από τον Max Verstappen και «κολλούσε» στο κιβώτιο του Ολλανδού, «κλέβοντας» μια νίκη που φαινόταν λίγους γύρους νωρίτερα πως δεν θα χανόταν για τον Verstappen.

Αποδείχθηκε περίτρανα στην Ουγγαρία πως η καλοκουρδισμένη μηχανή της Mercedes μόλις μία εβδομάδα έπειτα από το «ντροπιαστικό» πιτ στοπ των 51’’ στον Hamilton κατά τη διάρκεια του αγώνα της Γερμανίας, είχε βρει τον τρόπο να «ξεπληρώσει» στον Βρετανό αυτό που του στέρησε στο Χόκενχαϊμ.

Ούτε κι ο ίδιος ο Hamilton πίστευε πως η ομάδα του είχε δίκιο όταν τον καλούσε στα πιτ στον 49ο γύρο. Αμφισβήτησε ευθέως την απόφαση του επικεφαλής στρατηγικής, James Vowles. Όμως αποδείχθηκε περίτρανα για ακόμα μία φορά πως ο Vowles κάτι είχε «δει». Κι όταν ο Vowles μιλάει, τότε ακόμα και ο Hamilton πρέπει να (υπ)ακούει.

Ναι, ήταν αρκετά μεγάλο το ρίσκο που πήραν στη Mercedes. Όμως όταν σε μιαν ομάδα υπάρχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες των μελών και δεν περιμένουν στη γωνία το λάθος για να… πυροβολήσουν τον υπαίτιο, και η τύχη χαμογελά. Όχι, δεν ήταν θέμα τύχης η νίκη του Hamilton στην Ουγγαρία. Ήταν θέμα ικανότητας του ιδίου, μα κυρίως τον ανθρώπων της ομάδας.

Στρατηγική νίκη για τον Lewis που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στον έκτο τίτλο της καριέρας του, σ’ ένα Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του οποίου «φούντωσαν» για τα καλά οι φήμες περί αντικατάστασης του teammate του, Valtteri Bottas στο τέλος της σεζόν.

Ο Toto Wolff είναι αυτός που έχει το καρπούζι, έχει και το μαχαίρι. Τον Φινλανδό τον γνωρίζει όσο λίγοι, μιας και ήταν μάνατζερ του πριν από μερικά χρόνια. Όμως θέλει αποτελέσματα. Και ο Bottas δεν τα καταφέρνει, βλέποντας και την τύχη αν του γυρνά την πλάτη. Όπως στην Ουγγαρία με τη διπλή επαφή στον πρώτο γύρο με Hamilton και Leclerc και τη σπασμένη πτέρυγα.

Καλό καλοκαίρι, λοιπόν, μιας και η Formula 1 πάει διακοπές με τον.. General Le(e)wis στην κορυφή της βαθμολογίας! Ραντεβού τον Σεπτέμβρη με το Σπα, το οποίοι παραδοσιακά κρύβει εκπλήξεις!

Πηγή:caranddriver.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours