Η «Gazzetta dello sport» έκανε θέμα για τις τέσσερις ευρωπαϊκές ομάδες που δεν έχουν ηττηθεί στα πρωταθλήματά τους και αποθέωσε τον Ολυμπιακό – Η επιθετική… μηχανή του Πέδρο Μαρτίνς, το αμυντικό τείχος, αλλά και η ειδική αναφορά στον «killer», Ελ Αραμπί.

Η φετινή χρονιά ήταν ονειρική για τον Ολυμπιακό, μέχρι να εμφανιστεί ο COVID-19 και να βάλει στον «πάγο» τις αθλητικές διοργανώσεις. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν στην πρώτη θέση, έχοντας μάλιστα 14 βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΟΚ και βάδιζαν ολοταχώς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα ήταν στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά και στους «16» του Europa League.

Μια σπουδαία χρονιά για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, η οποία μάλιστα όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η ιταλική «Gazzetta dello sport», είναι η μία από τις τέσσερις αήττητες ομάδες της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες βρίσκονται στο κλειστό κλαμπ των ομάδων που δεν έχουν ηττηθεί στα πρωταθλήματά τους, μαζί με τις Μακάμπι Τελ Αβίβ από το Ισραήλ, την Λουντογκόρετς από την Βουλγαρία και την Γιουρόπα από το Γιβραλτάρ.

Η ιταλική ιστοσελίδα κάνει ειδική μνεία στην εξαιρετική σεζόν του Ολυμπιακού, ο οποίος σε 26 αγώνες έχει απολογισμό 20 νίκες και 6 ισοπαλίες, έχοντας συλλέξει 66 βαθμούς.

Στο κείμενο της η «Gazzetta dello sport» αναφέρεται με εγκωμιαστικά σχόλια στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, ενώ οι Ιταλοί στέκονται επίσης στο σκάνδαλο της πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, αλλά και στο «ντου» που είχε κάνει ο ένοπλος Ιβάν Σαββίδης στο ματς με την ΑΕΚ το 2018. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που κάνει περήφανη την Ελλάδα μέσα από την σπουδαία ομάδα που ηγείται ο Πέδρο Μαρτίνς, ο Δικέφαλος του Βορρά κάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο διεθνώς ρεζίλι.

Οι Ιταλοί στέκονται στην επιθετική παραγωγή του Ολυμπιακού, ο οποίος σε 26 αγώνες έχει 53 γκολ και σκοράρει μ.ο 2 γκολ ανά ματς. Επίσης, τονίζεται ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν δεχθεί μόλις 9 γκολ, έχοντας την καλύτερη άμυνα, ενώ ειδική μνεία γίνεται και στον Ελ Αραμπί, που ηγείται στον πίνακα των σκόρερ έχοντας βάλει 17 γκολ. Παράλληλα, αναφέρεται στο κείμενο ότι η τελευταία ομάδα που σταμάτησε τον Ολυμπιακό ήταν η ΑΕΚ του Καρέρα στο 0-0 προς τα τέλη του Γενάρη, που ήταν η μόνη ισοπαλία των Πειραιωτών στα τελευταία δέκα ματς τους.

Οσον αφορά στις υπόλοιπες τρεις ομάδες, η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Βλάνταν Ιβιτς, στην οποία αγωνίζεται επίσης ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Ανδρέας Γιαννιώτης, είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αήττητη, έχοντας πετύχει 19 νίκες. Εχει εξαιρετική άμυνα, καθώς έχει δεχθεί μόλις επτά γκολ σε 26 παιχνίδια, ενώ ο βασικός κίπερ των Ισραηλινών, Ντάνιελ, έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 21 παιχνίδια. Η ομάδα του Ιβιτς οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση του τίτλου και βρίσκεται στο +6 από τη Μακάμπι Χάιφα.

Στη Βουλγαρία η Λουντογκόρετς έχει κατακτήσει 8 διαδοχικά πρωταθλήματα και οδεύει για το 9ο σερί. Πριν τη διακοπή των διοργανώσεων λόγω του κορωνοϊού ήταν στο +9 από τη δεύτερη θέση. Στο πρωτάθλημα μετρά 16 νίκες, ενώ μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου έκανε 10 σερί νίκες. Παράλληλα, έχει την καλύτερη άμυνα, έχοντας δεχθεί μόλις δέκα γκολ, ενώ οκτώ φορές που βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να μη χάσει. Στα 4 παιχνίδια μάλιστα έκανε την ολική ανατροπή και πήρε το τρίποντο της νίκης.

Τέλος, στο Γιβραλτάρ η Γιουρόπα μπορεί να έχει κατακτήσει στην ιστορία της μόλις ένα πρωτάθλημα, όμως, φέτος δείχνει… παντοδύναμη. Είναι στο +5 από τη St. Joseph, ενώ το πρωτάθλημα βρίσκεται μόλις τέσσερις στροφές πριν το τέλος της σεζόν. Η Γιουρόπα σε 17 ματς έχει 16 νίκες και μόλις μια ισοπαλία και οδεύει και αυτή ολοταχώς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πηγή:in.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours