Τους εξωφρενικούς ισχυρισμούς του ότι με την ανήλικη είχαν σχέση και σκόπευε να την παντρευτεί επανέλαβε ενώπιον του εισαγγελέα ο πρώην προπονητής της ιστιοπλοΐας, που κατηγορείται για βιασμό της τότε 11χρονης αθλήτριάς του. Παράλληλα άφησε αιχμές κατά της μητέρας της.

Αμετανόητος και προκλητικός εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους ο πρώην προπονητής κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα. Ακολουθώντας την ίδια υπερασπιστική γραμμή έριξε ευθύνες στην οικογένεια της αθλήτριας για ότι συνέβη.

Ο 38χρονος έχει αρνηθεί ότι βίασε την αθλήτρια της ιστιοπλοίας και έχει μιλήσει σε συνέντευξή του για δεσμό με την τότε ανήλικη με σκοπό… τον γάμο. Βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριά κακουργήματα, βιασμό και αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση, και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Η σύλληψή του έγινε στη Σάμο όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια. Είχε προηγηθεί κατάθεση της αθλήτριας και των γονιών της.

Η 21 ετών αθλήτρια και οι γονείς της κατέθεταν το περασμένο Σάββατο επί 6 ώρες και υπό άκρα μυστικότητα. Τα όσα είπαν στον εισαγγελέα τον οδήγησαν στο να ζητήσει τη σύλληψη του 38χρονου, καθώς τα αδικήματα που φέρεται να έχει τελέσει δεν έχουν παραγραφεί.

«Η υπεράσπισή μας εστιάζει αυστηρά στα νομικά χαρακτηριστικά της πράξης που αποδίδεται στον κατηγορούμενο, όπως αυτά ρυθμίζονται στον Ποινικό Κώδικα. Είναι εντελώς πρώιμο το στάδιο για να τοποθετηθούμε σε θέματα ουσίας της υπόθεσης» σημειώνουν οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Την ίδια ώρα την πόρτα του εισαγγελέα περνούσε και ο πρόεδρος του ιστιοπλοϊκού ομίλου Πειραιά για να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου. Βιώνει μια δύσκολη κατάσταση η Σοφία, έχει φύγει ένα βάρος όμως από πάνω της ελπίζουμε να λάμψει η αλήθεια δήλωσε ο Γιάννης Παπαδημητρίου.

Σε περίπτωση που υπάρξει και νέα καταγγελία θα σχηματιστεί και δεύτερη δικογραφία.

Η απόφαση της νεαρής αθλήτριας να καταγγείλει την κακοποίησή της

Επί έξι ώρες κατέθετε το Σάββατο στον εισαγγελέα η 21 ετών σήμερα αθλήτρια μαζί με τους γονείς της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στην κατάθεσή της γύρισε 10 χρόνια πίσω και είπε στον εισαγγελέα ότι ο προπονητής της αφού την κακοποίησε την απειλούσε να κρατήσει το στόμα της κλειστό διαφορετικά θα κάνει κακό στην ίδια και στην οικογένειά της.

Η αφορμή για να λύσει τη σιωπή της ήταν η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου και η δημόσια παραδοχή της χρυσής ιστιοπλόου για την δική της κακοποίηση. Η νεαρή αθλήτρια της έστειλε μήνυμα συναντήθηκαν και η συνέχεια είναι γνωστή. Βρήκε τη δύναμη να λύσει και αυτή τη σιωπή της και να καταγγείλει τον προπονητή που στα 11 της χρόνια την κακοποίησε σεξουαλικά.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα, Ντίνα Τσουκαλά

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours