Το ρεπορτάζ του καναλιού «One» για τη σχέση Σαββίδη – Ξάνθης και η αντίδραση του ΠΑΟΚ (vid)

Πώς αντέδρασε ο επίσημος Ολυμπιακός

Ένα ρεπορτάζ του ONE Channel για τις ιδιοκτησιακές σχέσεις του Ιβάν Σαββίδη και της Ξάνθης προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τον δικέφαλο του Βορρά.

Το ρεπορτάζ ανέφερε πως λίγο πριν την εξαγορά των εγκαταστάσεων από την RfA, μπήκαν στην κυπριακή εταιρεία 10 εκατομμύρια ευρώ από τον Ιωάννη Καλπαζίδη.

Σύμφωνα με το One Channel ο Ιωάννης Καλπαζίδης από το 2008 και μετά εμφανίζεται σε εταιρείες συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, μεταξύ αυτών και η ΣΕΚΑΠ. Όσο για την σχέση με την RfA, το ρεπορτάζ του καναλιού σημειώνει πως εδώ κι έξι χρόνια η συγκεκριμένη εταιρεία υπηρετεί τα συμφέροντα της οικογένειας Σαββίδη μιας και εμφανίζεται συνδεδεμένη τόσο με τον ΠΑΟΚ όσο και με την Dimera, την κυπριακή εταιρεία που αγόρασε τις μετοχές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το 2012.

Μάλιστα παρουσιάζονται στοιχεία όπου η RfA φαίνεται να έχει εξαγοράσει τις μετοχές της Vialand, της εταιρείας δηλαδή στην οποία άνηκαν οι εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθης.

Καραπαπάς: Σοκ για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Αμέσως μετά τη δημοσίευση του συγκεκριμένου ρεπορτάζ ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού, Κωνσταντίνος Καραπαπάς, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ ΦΜ.

Ο κ. Καραπαπάς μεταξύ άλλων έκανε λόγο για σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ότι μετά από αυτή την αποκάλυψη, αλλάζει σελίδα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Με την αποκάλυψη αυτή, αλλάζει οριστικά σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού πλέον δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για παρερμηνεία. Ρώτησα μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη σε ποιον ανήκει η ομάδα και κανείς δεν απάντησε. Απάντησε όμως η δημοσιογραφική η έρευνα. Ένα πρόσωπο έχει στην ιδιοκτησία του στο ίδιο πρωτάθλημα κάτι που απαγορεύεται ρητά.

Η εταιρία που αγόρασε τις εγκαταστάσεις, είναι του κ. Καλπαζίδη που είναι ανιψιός του κ. Σαββίδη. Η εταιρία αυτή είναι συμφερόντων Σαββίδη και έδωσε δέκα εκατομμύρια για να αγοράσει το προπονητικό κέντρο της Ξάνθης. Με τον τρόπο αυτό ελέγχεται η Ξάνθη, κάτι που γνωρίζει όλη η Ελλάδα. Στην RFA ανήκει και ο ίδιος Σαββίδης, ενώ συνδέεται και με τη Dimera που είναι μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, ενώ παράλληλα υπάρχει και ροή χρήματος ανάμεσα τους. Όλο αυτό είναι κύκλος συμφερόντων Σαββίδη με πρώτη τη Dimera. Για όποιον δεν γνωρίζει αυτή η εταιρία είναι εκείνη που κάνει τις τηλεοπτικές παραγωγές στο Open, είναι η εταιρία που έχει σχέση με την Paralod στην οποία ανήκει η ιστοσελίδα SDNA η κατά τα άλλα ανεξάρτητη.

Μέσω των μετοχών και των συγκεκριμένων καταστάσεων αποδεικνύονται τα πάντα, το πως έγινε η εξαγορά. Δεν νομίζω κανείς να πιστεύει ότι ο κ. Σαββίδης έδωσε δέκα εκατομμύρια για να αγοράσει το προπονητικό κέντρο ή το ξενοδοχείο και όχι την ομάδα της Ξάνθης. Φτάσαμε στην αλήθεια και αυτή η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια εταιρία, η RFA που ανήκει στον Σαββίδη και αυτή αγόρασε τη Ξάνθη. Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι ένας άνθρωπος έχει δύο ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί κανείς να κοροϊδέψει τον κόσμο.

Θα πρέπει όλοι να μας εξηγήσουν πως έχει γίνει όλο αυτό. Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται όλο αυτό και αυτοί που κάνουν αυτά τα πράγματα νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κριτική αφ’ υψηλού, ενώ εμείς όταν αναφερθούμε σε αυτό, όπως εγώ στην Ξάνθη, δικαζόμαστε. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που υπάρχει ωμή εξαγορά και τέτοια καταφανέστατη ροή του χρήματος. Είναι σοκ για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού να μας πει τι θα κάνει, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις ο νόμος λέει ότι οι ομάδες πρέπει να αποβληθούν από το πρωτάθλημα».

ΠΑΟΚ: Γελοιότητες και παραμύθια του Ολυμπιακού, θα πάμε στα δικαστήρια

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση έπειτα από το ρεπορτάζ του ONE και την εμπλοκή που φέρεται να έχει ο Ιβάν Σαββίδης με την Ξάνθη.

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν γνωστό πως η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια, ενώ χαρακτηριστικά ανέφεραν πως «οι γελοιότητες και τα παραμύθια του Ολυμπιακού συνεχίζονται».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Οι γελοιότητες και τα παραμύθια του ΟΣΦΠ και των συν αυτώ παρατρεχάμενων συνεχίζονται.

Νέο αφήγημα ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης (!!!).

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν για να τελειώνει αυτό το παραμύθι ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ΠΑΕ Ξάνθη όπως επίσης και κανένα συγγενικό του πρόσωπο.

Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια με τους επαγγελματίες ψεύτες και συκοφάντες που σπιλώνουν πρόσωπα, συνειδήσεις και ομάδες.

Περιμένουμε λογικά την αυτόματη υιοθέτηση του παραμυθιού από τον ίδιο τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τις «αυθόρμητες» ενέργειές του προς τη διαλεύκανση του ζητήματος που καταγγέλλει -ω εκ του θαύματος- ο Ολυμπιακός».

Ξάνθη: Πανόπουλος και Συγγελίδης θα προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες

Η Ξάνθη ανακοίνωσε πως οι Χρήστος Πανόπουλος και Πολυχρόνης Συγγελίδης θα προχωρήσουν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να διαφυλάξουν το όνομά τους.

«Με αφορμή τηλεοπτική εκπομπή που προβλήθηκε σήμερα από το κανάλι One Channel και που αναφέρεται στους επιχειρηματίες κ. Χρήστο Πανόπουλο και κ. Πολυχρόνη Συγγελίδη “μεγαλομετόχους”, ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ ΑΟ, οι τελευταίοι θα προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διαφυλάξουν το όνομά τους όπως κι αυτό των εταιρειών τους».

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours