Τα 615.000 δολάρια έφτασαν τα συλλεκτικά «Air Jordan 1» σε δημοπρασία

Το ιλιγγιώδες αυτό ποσό «έπιασε» σε δημοπρασία το ζευγάρι που είχε φορέσει ο Μάικλ Τζόρνταν σε ένα φιλικό ματς στην Ιταλία το καλοκαίρι του 1985.

Ο Μάικλ Τζόρνταν συνεχίζει να πουλάει τρελά και το «The Last Dance» έφερε και πάλι στη μόδα τον θρυλικό παλαίμαχο άσο και ό,τι έχει σχέση με αυτόν.

Τον Μάιο ένα μοντέλο «Air Jordan 1» του 1985 με την υπογραφή του είχε φτάσει τα 560.000 σε δημοπρασία, όμως φαίνεται πως η συγκεκριμένη τιμή ήταν εύκολο να ξεπεραστεί.

Το συλλεκτικό «Air Jordan 1»

Έτσι, ένα άλλο ζευγάρι «Air Jordan 1», πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 615.000 δολαρίων, όπως ανακοινώθηκε από τον Οίκο Christie, καταρρίπτοντας το ρεκόρ για τα πιο ακριβά πάνινα παπούτσια.

Ο Τζόρνταν φόρεσε το συγκεκριμένο ζευγάρι σε ένα φιλικό στην Τεργέστη στις στις 25 Αυγούστου 1985.

Στο πλαίσιο μιας διαφημιστικής καμπάνιας της NIKE o 22χρονος τότε άσος είχε φορέσει τη φανέλα της Στεφανέλ Τριέστε σε έναν αγώνα με τη Σναιντέρο Καζέρτα.

Αυτό το ματς έμεινε στην μπασκετική στορία, καθώς προς το τέλος της αναμέτρησης ο Τζόρνταν κάρφωσε τόσο δυνατά που έσπασε το ταμπλό.

Λέγεται ότι στο αριστερό παπούτσι, έχει μείνει ένα κομμάτι από το πλεξιγκλάς στην σόλα του, όπως αναφέρθηκε από τους υπεύθυνους της δημοπρασίας, οι οποίοι εκτιμούσαν την τιμή δημοπράτησης, μεταξύ 650 και 850 χιλιάδων δολαρίων.

Πηγή:sputniknews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours