Την απόφαση για αναβολή όλης της ποδοσφαιρικής δράσης της Τετάρτης (01/03) πήρε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, έπειτα από την τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Η Ελλάδα βιώνει από τα ξημερώματα της Τετάρτης (01/03) τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία της ιστορίας της. Η ελληνική Κυβέρνηση με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, το οποίο τέθηκε σε ισχύ από σήμερα, 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Ελέω της μεγάλης τραγωδίας από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να μην διεξαχθούν οι δύο αναμετρήσεις του Κυπέλλου Ελλάδας, που είχαν προγραμματιστεί για την Τετάρτη (01/03) σε ένδειξη πένθους.

«Με απόφαση του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Παναγιώτη Μπαλτάκου μετά από σχετική επικοινωνία με την κυβέρνηση, οι σημερινοί αγώνες αναβάλλονται», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ενός λεπτού σιγή στη Super League

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων εξέδωσε η Super League, ενώ σε ένδειξη πένθους θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σ’ όλα τα ματς της 25ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Με βαθύτατη οδύνη, σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες και τους οικείους των συνανθρώπων μας που χάθηκαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η τραγωδία αυτή που βύθισε στο πένθος δεκάδες οικογένειες, συγκλόνισε όλη την κοινωνία μας.

Σε όλους τους αγώνες της 25ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα».

Συλλυπητήρια μηνύματα από τους συλλόγους

Μηνύματα θλίψης και συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων έστειλαν και σύλλογοι του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ελληνικού αθλητισμού.

«Όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων της μεγάλης τραγωδίας στα Τέμπη. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους τραυματίες και τους δικούς τους ανθρώπους», αναφέρεται στο μήνυμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Από την πλευρά της, η ΠΑΕ ΑΕΚ έγραψε στο δικό της μήνυμα: «Η οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες που θρηνούν σήμερα τον άδικο χαμό των ανθρώπων τους, στην τραγωδία των Τεμπών. Προσευχόμαστε για τις ψυχές τους, για τους τραυματίες, για όσους αγωνίζονται να σώσουν ανθρώπινες ζωές».

Καταραμένο μέρος χαρακτήρισε τα Τέμπη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο δικό της μήνυμα στα social media. «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων στο δυστύχημα των Τεμπών. Δύναμη και κουράγιο στους τραυματίες. Είμαστε συγκλονισμένοι για τις νέες άδικες απώλειες σε ένα «καταραμένο» μέρος. Δεν υπάρχουν λόγια…», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ανάλογο ήταν και το μήνυμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη και τις πιο θερμές ευχές για ανάρρωση των τραυματιών», αναφέρεται.

About Post Author

You May Also Like

More From Author