Η Μαρία Σάκκαρη παίζοντας… θεϊκό τένις επικράτησε εύκολα με 6-4, 6-4 της Καρολίνα Πλίσκοβα και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά του US Open.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα της σε ημιτελικό Grand Slam αποκλείοντας τη φιναλίστ του 2016 (Νο.4) με 2-0 σετ (6-4, 6-4) σε μόλις 88 λεπτά και θα αντιμετωπίσει στους «4» το παιδί-θαύμα της Μεγάλης Βρετανίας, την Έμα Ραντουκάνου (Νο.150).

Εκπληκτική η 26χρονη τενίστρια έκανε πραγματικό πάρτι κόντρα σε μια από τις κορυφαίες στον κόσμο και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι ανήκει σε αυτό το γκρουπ! Εκτός των άλλων, αποδεικνύεται και… φονέας τον Τσέχων σε αυτό το τουρνουά, καθώς έχει αποκλείσει κατά σειρά (και με άνεση) τις Σινιάκοβα, Κβίτοβα και Πλίσκοβα.

Έχοντας απέναντί της μια παίκτρια που έχει ως μεγάλο όπλο το σερβίς της, η Μαρία έβγαλε πολύ μεγάλες επιστροφές, ενώ ήταν φανταστική και όταν είχε εκείνη τις μπάλες στα χέρια της. Μάλλον θα λέγαμε ότι σέρβιρε σαν… Πλίσκοβα!

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχασε συνολικά μόνο 2 πόντους στο πρώτο σερβίς της και 6 στο δεύτερο, χωρίς να αντιμετωπίσει ποτέ μπρέικ πόιντ. Ρεσιτάλ!

Η καλή μέρα φάνηκε από το… πρωί, καθώς η Μαρία σημείωσε το μπρέικ στο τρίτο γκέιμ (2-1) και στη συνέχεια κράτησε χωρίς δυσκολία το προβάδισμα για να «γράψει» το 1-0.

Απείλησε άμεσα και στο δεύτερο σετ, όμως το καθοριστικό μπρέικ ήρθε τελικά λίγο… καθυστερημένα (αν και φαινόταν ότι θα έρθει κάποια στιγμή): πέρασε μπροστά με 4-3 και πήρε τις μπάλες στο 5-4 για να καθαρίσει την πρόκριση.

Παρότι φάνηκε να αγχώνεται λίγο στο 40-15 με αποτέλεσμα να χάσει τα δύο ματς πόιντ, δεν πέταξε την τρίτη ευκαιρία της και σφράγισε το εισιτήριο μέσα σε αποθέωση της εξέδρας στο Arthur Ashe.

H Mαρία είχε 23 winners και μόνο 12 αβίαστα λάθη, ενώ η μετριότατη Πλίσκοβα είχε αντίστοιχα 14 και 20. Όλοι οι αριθμοί δείχνουν γιατί κέρδισε η Μαρία.

Θα είναι ο δεύτερος major ημιτελικός για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια και είμαστε σίγουροι ότι αυτή τη φορά, με οδηγό το Παρίσι, θα διαχειριστεί πολύ καλύτερα το άγχος της….

Θυμίζουμε ότι στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν Αρίνα Σαμπαλένκα και Λέιλα Φερνάντες, δηλαδή η 26χρονη Μαρία είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία στην τετράδα!

Πηγή:hellenicdailynewsny.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours