Είναι η είδηση των ημερών και όχι μόνο! Στην Ελλάδα, παρά τις προσπάθειες… σιωπής, συζητιέται παντού. Και πώς όχι αφού δικαιολογημένα η εισήγηση της κ.Σπανού περί υποβιβασμού του Ολυμπιακού και ισόβιου αποκλεισμού του Βαγγέλη Μαρινάκη προκαλεί σεισμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από τις πρώτες ώρες, η είδηση έκανε το γύρο του διαδικτύου στην Ευρώπη. Τα μεγαλύτερα δίκτυα της Ευρώπης φιλοξένησαν εκτενώς το θέμα, παρουσιάζοντας όλες τις πτυχές της υπόθεσης που απασχολεί την Ελλάδα. Σε χρόνο ρεκόρ, η είδηση που προέκυψε από την Επιτροπή Δεοντολογίας ταξίδεψε σε όλες τις ηπείρους και στα πιο απίθανα μέρη…

Χαρακτηριστική είναι η αντιμετώπιση του θέματος στο Πακιστάν, σε χώρες που δεν ανήκουν στις προηγμένες ποδοσφαιρικά, αλλά έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο επί της υπόθεσης, με τον Τύπο της χώρας να κυκλοφορεί με τον τίτλο: «ΣΟΚ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός στα πρόθυρα κατάρρευσης».

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Ο Ολυμπιακός είναι αντιμέτωπος με το φάσμα του υποβιβασμού για χειραγώγηση αγώνων και ο ιδιοκτήτης του,  Βαγγέλης Μαρινάκης, με τον κίνδυνο ισόβιου αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με τις αναφορές απομένει ένα μόνο βήμα για να αποδειχθεί το έγκλημα του Ολυμπιακού και να εκδοθεί η τελική απόφαση για το σύλλογο και τον ιδιοκτήτη του.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπως αναφέρουν τα ελληνικά ΜΜΕ, εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού για χειραγώγηση αγώνων, σύμφωνα με το άρθρο 29 της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ. Παράλληλα ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με βαρύτατο πρόστιμο έως και τρία εκατομμύρια ευρώ, η οποία και είναι η βαρύτερη ποινή που μπορεί να επιβάλει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία».

Ακόμη και στο Βιετνάμ (!) φρόντισαν να ασχοληθούν διεξοδικά με το ‘καυτό’ θέμα, παρουσιάζοντας λεπτομερώς την εισήγηση – βόμβα της Επιτροπής που είναι καταπέλτης για Ολυμπιακό, Μαρινάκη και άλλα 14 φυσικά πρόσωπα. Με τίτλο το ελληνικό ποδόσφαιρο σε… σύγχυση, το δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων πως:

«Ο No1 σύλλογος και πλουσιότερος της Ελλάδας, ο Ολυμπιακός, μπορεί να υποβιβαστεί στην δεύτερη κατηγορία, αφού υπάρχουν υποψίες ότι η ομάδα χειραγώγησε αγώνα της το 2015».

Πηγή:sdna.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours