Ρεάλ Μαδρίτης – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 2-0

Με γκολ των Αλάμπα – Μπενζεμά, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην Φρανκφούρτη στο Ελσίνκι (2-0) και κατέκτησε το 5ο Super Cup της ιστορίας της.

Ποιος να συγκριθεί μαζί της; Ούτε η Άιντραχτ κατάφερε να προβάλλει αντίσταση στην Ρεάλ που είναι η ομάδα συνώνυμο των τίτλων σε Ισπανία και Ευρώπη, με την κάτοχο του Champions League να επικρατεί 2-0 της περυσινής νικήτριας του Europa League, Άιντραχτ, για να κατακτήσει το Super Cup Ευρώπης για πέμπτη φορά στην ιστορία της (έφτασε στην κορυφή σε κατακτήσεις τις Μπαρτσελόνα και Μίλαν).

Το ματς

Το πρώτο δεκάλεπτο στον τελικό του Ελσίνκι ήταν ο ορισμός του αναγνωριστικού παιχνιδιού, αφού καμία ομάδα δεν πήρε ρίσκο εμφαμίζοντας διάθεση να πιέσει ή να ανεβάσει το τέμπο, με την πρώτη φάση να μην αργεί ωστόσο. Ήταν μάλιστα πολύ μεγάλη και ουσιαστικά η πιο επικίνδυνη από πλευράς Άιντραχτ στο πρώτο μέρος.

Ο Κνάουφ πίεσε και έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και έδωσε στον Μπορέ, εκείνος την πέταξε πανέξυπνα στον κενό χώρο για τον Καμάντα που έφυγε σφαίρα και βγήκε απέναντι στον Κουρτουά, με το σουτ του να υποχρεώνει τον Βέλγο κίπερ σε εκπληκτική επέμβαση, εφάμιλλη με μερικές από αυτές που είχε κάνει στον τελικό του Champions League λίγους μήνες νωρίτερα (απέναντι στους παίκτες της Λίβερπουλ) χαρίζοντας το τρόπαιο στην ομάδα του.

Τρία λεπτά αργότερα (17′) ήρθε η απάντηση της Ρέαλ, με τους παίκτες της να “κρύβουν” τη μπάλα: Βαλβέρδε, Μπενζεμά και Μόντριτς συνδιάστηκαν άψογα και ο Βραζιλιάνος νίκησε τον Τραπ με πλασέ του από πλεονεκτική θέση, όμως ο Τούτα βρέθηκε ως από μηχανής Θεός και πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας για να αποτρέψει την ανάπαυσή της στο βάθος της εστίας με εντυπωσιακό πλονζόν.

Στο 24ο λεπτό ο Κουρτουά ύψωσε και πάλι “απαγορευτικό”, αυτή τη φορά σε επικίνδυνο σουτ του Κνάουφ εντός περιοχής, για να ανεβάσει στροφές μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου η ομάδα του Αντσελότι και να φτάσει στην παραβίαση της γερμανικής εστίας.

Αυτό έγινε στο 37ο λεπτό, μέσα στο οποίο είχε δύο ευκαιρίες για γκολ και βρήκε δίχτυα με την δεύτερη. Αρχικά, ο Βινίσιους έπαιξε άψογα το 1-2 με τον Μπενζεμά και έκανε εφόρμηση προς την αντίπαλη περιοχή, για να κάνει το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και να υποχρεώσει τον Τραπ να διώξει σε κόρνερ.

Από την εκτέλεσή του, ο Μπενζεμά έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Καζεμίρο την δεύτερη πριν αυτή περάσει την τελική γραμμή, για να τη στρώσει στον δρόμο του προωθημένου Αλάμπα που δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να την προωθήσει στην ανυπεράσπιστη εστία (1-0).

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι μερένγκες άγγιξαν το δεύτερο γκολ θέλοντας να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ τους, με τον Κρόος να κάνει επέλαση από τα δεξιά και να σερβίρει εξαιρετικά στον Μπενζεμά, για να κάνει το σουτ ο Γάλλος εκτελεστής μέσα από τη μεγάλη περιοχή και να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Τραπ.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (85′ Ρίντιγκερ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς (67′ Ροντρίγκο), Καζεμίρο, Κρόος (85′ Τσουαμενί), Βαλβέρδε (76′ Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους (85′ Θεμπάγιος)

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Τουρέ (70′ Αλάριο), Εντικά, Τούτα, Ρόντε (58′ Γκέτσε), Σο, Κνάουφ, Λεντς, Καμάντα, Λίντστρεμ (58′ Μουανί), Μπορέ

About Post Author