Πρόεδρος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για Σοφία Μπεκατώρου: “Το προσωπικό μου παράπονο είναι γιατί άργησε να μιλήσει” (vid)

Μετά τη δεύτερη ανακοίνωση της ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας, στην οποία αναφέρεται ότι η ζητήθηκε η παραίτηση του φερόμενου ως βιαστή της Σοφίας Μπεκατώρου, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Αντώνης Δημητρακόπουλος μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα».

Για τον χαρακτηρισμό της σεξουαλικής κακοποίησης της Ολυμπιονίκη ως «δυσάρεστο περιστατικό», ο κ. Δημητρακόπουλος παραδέχτηκε, μεταξύ άλλων: «Δεν ήταν σκοπός μας αυτό. Τώρα αν η λέξη “δυσάρεστη”, δεν ήταν η πρέπουσα, μπορεί. Δεν είχαμε καμία διάθεση να υποτιμήσουμε το γεγονός. Άλλωστε, αυτό φαίνεται και από τη δεύτερη ανακοίνωση που είναι ξεκάθαρη και δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις μας».

Ο ίδιος, μάλιστα δήλωσε συγκλονισμένος: «Μην ξεχνάτε ότι εγώ έχω έναν ιδιαίτερο λόγο να είμαι συγκλονισμένος. Έχω μια κόρη στην ηλικία της Σοφίας, αθλήτρια, επίσης πολύ καλή, η οποία συμμετείχε στις αποστολές. Εκτός από πρόεδρος της ομοσπονδίας, είμαι και πατέρας. Όπως λέει και η ανακοίνωση, δεν είχαμε καμία ένδειξη, κανένα ψίθυρο, καμία καταγγελία ουδέποτε».

Όσον αφορά στην πρόσφατη δήλωσή του, στην οποία αναφερόταν στο γιατί η Σοφία Μπεκατώρου δεν το είπε νωρίτερα, ο κ. Δημητρακόπουλος εξομολογήθηκε: «Αυτό είναι ένα προσωπικό μου παράπονο, δεν έχει σχέση με την Ομοσπονδία. Αυτά τα γεγονότα πρέπει να καταδικάζονται άμεσα, για να προφυλάσσουμε τους άλλους αθλητές. Η δήλωση είχε αυτό το νόημα, ότι εφόσον έλαβε αυτή τη συμπεριφορά από αυτόν τον άνθρωπο, πιθανότατα να μην ήταν μεμονωμένη. Άρα θα έπρεπε να μας το έλεγε, έστω και εχέμυθα, έστω και σε εμένα, να δράσουμε, να τον απομακρύνουμε από τον χώρο ώστε να μην διακινδυνεύσουν και άλλες αθλήτριες».

About Post Author

+ There are no comments

Add yours