Για 11η διαδοχική φορά η Εθνική μας ομάδα πόλο ανδρών θα πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε στον ημιτελικό του προολυμπιακού τουρνουά του Ρότερνταμ με 13-10 τη Ρωσία και πήρε το ποθητό «εισιτήριο». Αύριο (5 μ.μ.) θα παίξει στον τελικό με το Μαυροβούνιο, που πήρε κι αυτό την πρόκριση, νικώντας νωρίτερα 4-2 στα πέναλτι την Κροατία (10-10 ο κανονικός αγώνας).

Η υπόθεση της πρόκρισης στο Τόκιο πέρασε από… σαράντα κύματα, η απόδοση της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου δεν ήταν ιδιαίτερα καλή στα περισσότερα ματς του τουρνουά, αλλά σήμερα έδειξε χαρακτήρα και κατέκτησε δίκαια τη νίκη-πρόκριση κόντρα στη Ρωσία, που είχε πάρει την πρώτη θέση στον άλλο όμιλο, νικώντας την Κροατία με 14-13.

Η καλή μέρα από το πρωϊ φάνηκε και η Εθνική μας προηγήθηκε με 4-1 στην αρχή της αναμέτρησης. Η Ρωσία ανέβασε στη συνέχεια την απόδοσή της και ισοφάρισε πολλές φορές στη διάρκεια του αγώνα, αλλά ποτέ δεν προηγήθηκε (6-5 το ημίχρονο). Καθοριστικό για τη νίκη-πρόκριση ήταν το φινάλε του τρίτου οκτάλεπτου, όταν ο Παπαναστασίου πέτυχε το 11-9 στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Στην τελευταία περίοδο η Εθνικής μας έπαιξε και πάλι πολύ καλή άμυνα, ξέφυγε με 4 γκολ διαφορά (13-9) και πήρε άνετα, τελικά, την νίκη με 13-10. Κορυφαίος της ελληνικής ομάδας ο Άγγελος Βλάχόπουλος, που πέτυχε τα 5 από τα 13 γκολ της Εθνικής μας και καθοριστικός και πάλι ο τερματοφύλακας μας Μάνος Ζερδεβάς.

Οκτάλεπτα: 4-3, 2-2, 5-4, 2-1.

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 2, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 5, Γαλανίδης.

ΡΩΣΙΑ: Κοστρόφ, Σούτσκοφ, Κισέλεφ 1, Ντερβιάνκιν, Ασάεφ 1, Κχάρκοφ 5, Μερκούλοφ 2, Ναγκάεφ 1, Προνίν, Κχόλοντ, Λισούνοφ, Σεπέλεφ, Ιβάνοφ.

avgi.gr

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours