Ο ΠΑΟΚ έχασε 2 – 1 από την Κράσνονταρ, αλλά δεν χάθηκε η πρόκριση!

Κράσνονταρ – ΠΑΟΚ: Ο «δικέφαλος του Βορρά» έχασε πέναλτι, προηγήθηκε αλλά δεν κατάφερε να φύγει νικητής από τη Ρωσία αφού οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή και πήραν νίκη 2-1 που αφήνει παράθυρο πρόκρισης στη ρεβάνς της Τούμπς.

Δυο στιγμές αδράνειας στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ήταν αρκετές για να φέρουν την ήττα 2-1 από την Κράσνονταρ στη Ρωσία και να αναγκάσουν τον «δικέφαλο του Βορρά» να κυνηγάει νίκη ανατροπής στη ρεβάνς της Τούμπας έτσι ώστε να περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Champions League. Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα θα μπορούσε να έχει πολύ καλύτερη μοίρα στο παιχνίδι του Κράσνονταρ, όμως, από την αρχή φαινόταν πως δεν ήταν… η τυχερή βραδιά της. Κάτι το χαμένο πέναλτι του Πέλκα, κάτι το… κουφό πέναλτι του Γιαννούλη ήρθαν να δείξουν στον ΠΑΟΚ πως δεν τον… πήγαινε.

Στην αδράνεια της άμυνας στο δεύτερο γκολ, με τον Μπεργκ να έχει την ασίστ, το πράγμα «στράβωσε» για τα καλά για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν άτυχος και στη διπλή ευκαιρία με το δοκάρι του Ελ Καντουρί και το σουτ του Κρέσπο. Αν η μπάλα είχε πάει εκεί στα δίχτυα, ο «δικέφαλος του Βορρά» θα είχε προηγηθεί δεύτερη φορά μέσα στη Ρωσία και δεδομένα θα είχε τον πρώτο λόγο για τον πρόκριση. Σε κάθε περίπτωση, το 2-1 μόνο καταδικαστικό δεν είναι για τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς θα περιμένουν την Κράσνονταρ στις 30 Σεπτεμβρίου στις 22:0, στην Τούμπα, για τον επαναληπτικό όπου θα διεκδικήσουν την ανατροπή και την πρόκριση στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του κλαμπ…

Έτσι έπαιξαν…

Χωρίς τη μεγάλη έκπληξη παρέταξε την Κράσνονταρ ο Μουράντ Μουσάεφ. Ο τεχνικός των Ρώσων επέλεξε το σταθερό 4-3-3 για την ομάδα του, έχοντας τον Σαφόνοφ κάτω από τα δοκάρια και τους Πετρόφ, Κάιο, Σορόκιν και Ραμίρεζ από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή οι Βιλένα, Όλσον και Καμπελά ανέλαβαν να ελέγξουν και να δώσουν ρυθμό, ενώ οι Κλάεσον και Βάντερσον ήταν στα «φτερά» του Μάρκους Μπεργκ

Στον αντίποδα, ο Αμπέλ Φερέιρα δεν άλλαξε το 3-4-3 για τον ΠΑΟΚ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς με τους Ίνγκασον, Βαρέλα και Μιχαηλίδη στην τριάδα της άμυνας. Στη δεξιά πλευρά ο Κρέσπο και στην αριστερή ο Γιαννούλης με τους Σβαμπ και Ελ Καντουρί στον άξονα. Ο Δημήτρης Πέλκας και ο Άντριγια Ζίβκοβιτς ήταν τα στηρίγματα του νεαρού Χρήστου Τζόλη που άρχισε στην κορυφή της επίθεσης.

Το ημίχρονο του Πέλκα και των… πέναλτι

Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης η Κράσνονταρ έδειξε διάθεση να πιέσει τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Φερέιρα δεν αιφνιδιάστηκε, πλην όμως είχε να αντιμετωπίσει τις γρήγορες εναλλαγές και τους «αυτοματισμούς» που έβγαλαν οι Ρώσοι και έφταναν με ευκολία έξω από την περιοχή του Ζίβκοβιτς. Το θετικό για τον «δικέφαλο του Βορρά» ήταν πως η Κράσνονταρ συνέχιζε να είναι «ανοικτή» στην άμυνα με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά που μπορούσε να εκμεταλλευτεί η ομάδα του Φερέιρα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε μόλις στο 5’ για τον ΠΑΟΚ όταν σε ένα μακρινό σουτ του Σβαμπ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κάιο, ο διαιτητής μετά από υπόδειξη του VAR τσέκαρε τη φάση κι έδωσε το πέναλτι. Ο Πέλκας ανέλαβε την εκτέλεση και ο Σαφόνοφ απέκρουσε, για να πέσει κι η ψυχολογία των Θεσσαλονικέων…

Από αυτό το σημείο κι έπειτα, μέχρι το μισάωρο, ο ΠΑΟΚ φαινόταν να έχει επηρεαστεί και να μην πατάει καλά. Η αμυντική τριάδα, όμως, κι ο Ζίβκοβιτς ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε, με αποτέλεσμα στο 32’ ο Πέλκας να… πάρει το αίμα του πίσω. Μετά από «μαγική» ενέργεια του Άντριγια Ζίβκοβιτς από αριστερά, και γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ με ένα εντυπωσιακό «τσίμπημα» στη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα για να δώσει προβάδισμα στον «δικέφαλο του Βορρά». Η χαρά κράτησε, όμως, μόλις επτά λεπτά αφού ένα αχρείαστο πέναλτι που έκανε ο Δημήτρης Γιαννούλης πάνω στον Καμπελά, έδωσε στον Κλάεσον την ευκαιρία να ισοφαρίσει με πέναλτι, με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να πάνε με το 1-1 στα αποδυτήρια.

Δοκάρι ο Ελ Καντούρι, «ζημιά» ο Μπεργκ με ασίστ

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να διαχειριστεί την ισοφάριση που ήρθε από το… πουθενά, από τη στιγμή που είχε πάρει τα ηνία του ματς. Η ομάδα του Φερέιρα και πάλι άρχισε να «πατάει» καλά στο χορτάρι και να βρίσκει «ανεβάσματα» κυρίως από την αριστερή πλευρά με τον Γιαννούλη. Όσο περνούσε, όμως, η ώρα έβγαινε κόπωση στον ΠΑΟΚ με αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή που έδιναν στην Κράσνονταρ εύκολες κατοχές και βελτίωση του ρυθμού της μέσα στο ματς. Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν μια καλή στιγμή για να βάλει δύσκολα στους Ρώσους και τη βρήκε στο 68’. Ο Ζίβκοβιτς έκανε άνω-κάτω την άμυνα των Ρώσων, γύρισε στον Ελ Καντουρί και αυτός με προβολή έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Σαφόνοφ. Στην επαναφορά ο Κρέσπο δεν έκανε καλό σουτ κι αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη φάση του ΠΑΟΚ στο ματς.

Μόλις δυο λεπτά αργότερα, άλλαξε τελείως η εικόνα του ματς. Σε μια «κόντρα» της Κράσνονταρ, ο Μπεργκ πρόλαβε την άμυνα και την έξοδο του Ζίκοβιτς, «τσίμπησε» τη μπάλα και αυτή πήγε στον αφύλακτο Καμπελά που απλά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 2-1 των Ρώσων. Στα επόμενα λεπτά, ο Φερέιρα προσπάθησε να «ανακατέψει» την τράπουλα ρίχνοντας στο ματς τον Μπίσεσβαρ και τον Σφιντέρσκι, ενώ στον αντίποδα ο Μουσάεφ «γέμισε» τη μεσαία γραμμή του για να δώσει «ανάσες» και «τρεξίματα» στην ομάδα του. Οι Ρώσοι έδειχναν πως είχαν διάθεση και για τρίτο γκολ αν είχαν τις προϋποθέσεις, ο ΠΑΟΚ αναζητούσε την ισοφάριση αλλά τίποτα από τα δυο δεν συνέβη. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Κράσνονταρ νικήτρια με 2-1 και τον ΠΑΟΚ να αναζητά ανατροπή πρόκρισης στη ρεβάνς της Τούμπας…

Κράσνονταρ (Μουράντ Μουσάεφ): Σαφόνοβ, Ραμίρες, Σορόκιν, Κάιο, Πετρόφ, Καμπελά (81΄ Ούτκιν), Βιλένα, Όλασον, Μπεργκ, Κλάεσον, Βάντερσον (86′ Σουλεϊμάνοφ).

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζ. Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Πέλκας (79′ Μπίσεσβαρ), Τζόλης (84′ Σφιντέρσκι)

Πηγή:onsports.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours