Ο Στέφανος Τσιτσιπάης ηττήθηκε στον τελικό του Ρότερνταμ από τον Φέλιξ Οζιέ Αλασίμ με 2-0 σετ

Με δύο σετ (6-4, 6-2) και έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στο 2022.

Χαμηλή «πτήση» και ήττα για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Ελληνας τενίστας δεν κατάφερε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και ηττήθηκε στον τελικό του Ρότερνταμ με 2-0 σετ από τον Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ (6-4, 6-2). Ο συμπατριώτης μας αντιμετώπισε πολλά προβλήματα απέναντι στον… αλάνθαστο Καναδό και έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στο 2022.

O 23χρονος βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα, με τον Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ να εκμεταλλεύεται στο έπακρον τα λάθη του Στέφανου και να παίρνει τη νίκη μετά από μόλις 1 ώρα και 18 λεπτά. Η επιλογή του Καναδού να χτυπήσει στο backhand τον Στέφανο του βγήκε απόλυτα, με τον συμπατριώτη μας να μην μπορεί να βρει απαντήσεις στα δυνατά χτυπήματα του Αλιασιμ.

O Ελληνας τενίστας είχε 4 διπλά λάθη και 56% κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς, ενώ πήρε μόλις δύο πόντους σε πρώτο σερβίς του Αλιασίμ (2/28). Ο συμπατριώτης μας ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας μόλις 7 winners, ενώ είχε επίσης 8 αβίαστα λάθη. Ο Καναδός είχε 20 winners και 8 αβίαστα λάθη, ενώ έβγαλε 7 άσους και δεν είχε κανένα διπλό λάθος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον Τσιτσιπά, καθώς ο αντίπαλός του κατάφερε να του σπάσει το σερβίς μόλις στο πρώτο γκέιμ (0-1). Ο Καναδός ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα και μάλιστα στο 5ο γκέιμ είχε μια ακόμα ευκαιρία για μπρέικ. Ο Στέφανος την «έσβησε», αλλά δεν κατάφερε να πάρει πίσω το μπρέικ που δέχθηκε. Ο Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ σέρβιρε εξαιρετικά, δεν έδωσε κανένα μπρέικ πόιντ στον Ελληνα τενίστα και με 6-4 έκανε το 1-0.

Όπως και στο πρώτο σετ, έτσι και στο δεύτερο, ο Καναδός ξεκίνησε με μπρέικ. Μάλιστα, έσπασε πολύ εύκολα το σερβίς του συμπατριώτη μας, που δεν κατάφερε να πάρει ούτε πόντο σε εκείνο το γκέιμ. Στο δεύτερο γκέιμ ο Στέφανος προσπάθησε να αντιδράσει και να πάρει πίσω το μπρέικ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Αλιασίμ έκανε το 2-0 και μάλιστα στο τρίτο γκέιμ είχε δύο ακόμα ευκαιρίες για μπρέικ. Παρότι, όμως, δεν τις εκμεταλλεύτηκε (1-2), δεν πτοήθηκε. Με νέο μπρέικ στο 5ο γκέιμ προηγήθηκε με 4-1 και πλέον όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Ο Καναδός με 6-2 έκανε το 2-0 και πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, σε επίπεδο ATP.

Στη νίκη του Αλιασίμ και στην κατάκτηση του πρώτου του τίτλου στάθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Τα «μπράβο» του στον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ έδωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης στον τελικό του Ρότερνταμ ο Στέφανος Τσιτσιπάς, προσθέτοντας πως αυτή η στιγμή είναι η επιβράβευση του για τη σκληρή δουλειά.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Συγχαρητήρια για τον πρώτο σου τίτλο Φέλιξ. Ξέρω πως είναι αυτό το συναίσθημα. Είναι το αποτέλεσμα και η επιβράβευση της δουλειάς σου και σου εύχομαι ολόψυχα να κερδίσεις κι άλλους τίτλους. Για μένα αυτό το τουρνουά σημαίνει πολλά γιατί με είχε καλέσει μικρό ο Ρίτσαρντ Κράζιτσεκ (πρώην σπουδαίος τενίστας και διευθυντής τώρα του τουρνουά)».

About Post Author

+ There are no comments

Add yours