Όλο το NBA μιλά για την τάπα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον ΝτεΆντρε Έιτον, που σχεδόν έδωσε τη νίκη στους Μιλγουόκι Μπακς.

Με το ρολόι να γράφει 1:17 για τον φινάλε του τέταρτου αγώνα των τελικών του ΝΒΑ ο Ντέβιν Μπούκερ, ο οποίος μέχρι εκείνη την ώρα είχε σκοράρει 40 πόντους, έκανε επίθεση προς το καλάθι των Μπακς, που νικούσαν για 2 πόντους. Μόλις προσπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βγήκε για βοήθεια και ο ηγέτης των Σανς έκανε μια λόμπα προς τον Έιτον ώστε να καρφώσει. Όμως λογάριασε χωρίς τον καλύτερο αμυντικό της Λίγκας για το 2019.

Ο Αντετοκούνμπο αντέδρασε αστραπιαία και με μια μοναδική άμυνα, έφτασε στο ψηλότερο δυνατό σημείο τον Έιτον και τον σταμάτησε πριν ισοφαρίσει για τους Σανς. Η τάπα του Γιάννη πέρα από τον τεράστιο βαθμό δυσκολίας και τα υψηλά επίπεδα αντίληψης που χρειάζεται, ήταν μία από τις σημαντικότερες άμυνες όλων των εποχών σε τελικούς NBA και ήδη η λίγκα συζητά το εάν θα πρέπει να θεωρείται ισάξια με εκείνη του ΛεΜπρόν Τζέιμς στους τελικούς του 2016.

Οι Μπακς μετά το clutch μπλοκ του Γιάννη Αντετοκούνμπο έφτασαν στο 2-2 και το Σάββατο θα παίξουν στο Φοίνιξ για να γυρίσουν τη σειρά των τελικών. Σε κάθε περίπτωση ο Greek Freak μετά τις δύο συνεχόμενες «σαραντάρες», οδηγεί με όλους τους τρόπους, τους Μπακς και σε αυτή τη σειρά. Δείτε παρακάτω το βίντεο από την Phantom Cam του NBA σε Slow Motion.

Ο Γιάννης σε δηλώσεις του μετά τη νίκη των Μπακς υποστήριξε ότι νόμιζε ότι θα δεχθεί το κάρφωμα. «Ένιωσα ότι είναι σχετικά μακριά για να κάνει λέι-απ, οπότε σκέφτηκα πως θα πασάρει. Όταν πλησίασα νόμιζα ότι θα φάω το κάρφωμα. Έφτασα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, ήθελα να αποφύγω το goaltending και για αυτό δεν ήμουν ακριβώς κάτω από το καλάθι. Κατάλαβα νωρίς ότι δεν μπορούσα να σταματήσω την πάσα, οπότε περίμενα να καρφώσει για να τον σταματήσω».

Πηγή: athensvoice.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours