Νόβακ Τζόκοβιτς: Παίζει στο Australian Open – Κέρδισε τη δίκη για τη βίζα του

Κέρδισε την έφεση που άσκησε κατά των αρχών της Αυστραλίας για την ακύρωση της βίζας του ο Νόβακ Τζόκοβιτς αλλά η συμμετοχή του στο Australian Open παραμένει «στον αέρα».

Ο 34χρονος τενίστας είναι ελεύθερος να φύγει από το ξενοδοχείο στο οποίο πέρασε τα τελευταία 4 βράδια, καθώς ο δικαστής, Άντονι Κέλι, διέταξε να αφεθεί ελεύθερος στα επόμενα 30 λεπτά από το τέλος της δίκης και να του επιστραφούν το διαβατήριό και τα άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα του, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, να διεκδικήσει το 21ο Grand Slam της καριέρας του, στο επερχόμενο Australian Open εάν η κυβέρνηση δεν ακυρώσει την απόφαση του δικαστηρίου. Η κυβέρνηση διατάχθηκε επίσης να πληρώσει τα έξοδα της έφεσης του Τζόκοβιτς.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε στη 1:30 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) με τον συνήγορο του Νόβακ Τζόκοβιτς να αναλύει πώς ο πελάτης του εξασφάλισε την ιατρική εξαίρεση που θα του επέτρεπε να αγωνιστεί στο Australian Open αν και δεν έχει εμβολιαστεί για τον κορονοϊό. Ο Σέρβος παρουσίασε ένα έγγραφο το οποίο ανέφερε πως δεν μπορούσε να εμβολιαστεί για ιατρικούς λόγους.

Ο δικαστής πήρε το μέρος του τενίστα λέγοντας χαρακτηριστικά «τι άλλο μπορούσε να κάνει;».

Η πλευρά της κυβέρνησης μέσω του δικηγόρου της, τόνισε στο δικαστήριο πως ο αρμόδιος υπουργός έχει το δικαίωμα να παρέμβει και να ακυρώσει την απόφαση, απελάσωντας τον τενίστα αν το κρίνει απαραίτητο.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours