Ντοκιμαντέρ για την ζωή του Michael Schumacher: Ντοκιμαντέρ ρίχνει φως σε κάθε πτυχή της ζωής του Michael Schumacher

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2013 ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού πάγωσε: ο Michael Schumacher, εφτά φορές πρωταθλητής της Formula 1, είχε ένα σοβαρότατο ατύχημα κάνοντας σκι που θα τον καθήλωνε στο κρεβάτι. Από εκείνη την στιγμή μέχρι σήμερα η υγεία του έχει περάσει από σαράντα κύματα, υπήρξαν φορές που σχεδόν ανακοινώθηκε ο θάνατός του ενώ κάποιες άλλες η σταδιακή του βελτίωση γέμισε με ελπίδες τους φανατικούς κι όχι μόνο οπαδούς του.

Σήμερα, έξι χρόνια μετά, ένα νέο ντοκιμαντέρ έρχεται να ρίξει φως σε κάθε διαφορετική πτυχή της ζωής του σπουδαίου Γερμανού.

“Η ταινία θα εξετάσει τα πολλά πρόσωπα ενός πολύπλοκου ανθρώπου -του ανελέητου οδηγού της Formula 1, του φιλόδοξου αγοριού που ήθελε να κυνηγήσει το όνειρό του, το προσγειωμένου μηχανικού, του ομαδικού παίκτη, του αφοσιωμένου φίλου και πατέρα” σημειώνει χαρακτηριστικά το Rocket Science, σχετικά με το γερμανικό ντοκιμαντέρ, σκηνοθεσίας των Michael Wech and Hanns-Bruno Kammertons που μας είχαν δώσει και το Boris Becker: Der Spieler. Ο τίτλος του; Πολύ απλά: Schumacher.

“Είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για τον Michael Schumacher” δήλωσε ο Benjamin Seikel, παραγωγός του ντοκιμαντέρ, για να συνεχίσει: “Τον Ιανουάριο που μας πέρασε γιόρτασε τα πεντηκοστά του γενέθλια, ενώ τον Νοέμβριο συμπληρώνονται 25 χρόνια από την πρώτη φορά που στέφθηκε πρωταθλητής. Είμαστε ενθουσιασμένοι που το management αλλά και η οικογένεια του πιλότου μας υποστηρίζουν σε αυτήν την προσπάθεια χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε ποτέ να τα καταφέρουμε”.

Η έτερη των παραγωγών, Vanessa Nocker, δήλωσε σε αντίστοιχο τόνο: “Είναι η σωστή ώρα για ένα ντοκιμαντέρ και είναι περιττό να πούμε ότι αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη μεγάλη ευθύνη που καλούμαστε να σηκώσουμε”.

Τι ξεχωριστό όμως θα έχει το εν λόγω ντοκιμαντέρ που έχει καταφέρει ήδη, πολλούς μήνες πριν από την πρώτη του προβολή, να δημιουργήσει ένα σημαντικό ντόρο γύρω από το όνομά του;

Οι συντελεστές κάνουν λόγο για αποκλειστικό αρχειακό υλικό που θα δει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας καθώς και για συνεντεύξεις με τη γυναίκα του Corinna, τα παιδιά του Gina και Mick αλλά και τον πατέρα του, Rolf. Ίσως το trailer να μας δώσει μία καλύτερη εικόνα για το τι πρέπει να περιμένουμε.

Και πότε θα το δούμε;

Αν και ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις αίθουσες μέσα στο Δεκέμβριο του 2019 τελικά πριν από μερικές ημέρες μόλις οι παραγωγοί του ανακοίνωσαν ότι η πρεμιέρα του μεταφέρεται προς το τέλος του 2020!!!

Πιο συγκεκριμένα, ένας εκπρόσωπος του B14 Film, που παράγει το ντοκιμαντέρ, επιβεβαίωσε στην Bild«Λόγω του πολύ εκτεταμένου υλικού, οι σκηνοθέτες και η παραγωγή θέλουν να περάσουν ακόμα περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσουν την ταινία».

Προηγουμένως, η γνωστή manager του Schumacher, Sabine Kehm, εξήγησε τι θα αγγίξει το ντοκιμαντέρ: “Τα κυριότερα σημεία της καριέρας του στην Formula 1, τα αθλητικά του υψηλά και χαμηλά επίπεδα, θα είναι το βασικό μέρος της ιστορίας μέσα από ένα αρχείο που δεν έχει δει ξανά το φως της δημοσιότητας”.

© Copyright: Batchelor / xpb.cc

Ενώ ολοκληρώνοντας η Sabine Kehm, τόνισε ότι το ντοκιμαντέρ αυτό φέρνει στο φως τον ασυμβίβαστο οδηγό, φιλόδοξο νεαρό, πραγματικό μηχανικό και σίγουρο παίκτη της ομάδας αλλά και τον οικογενειάρχη Schumacher

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο αγαπημένος σε όλους τους φαν των motorsport και κυρίως της Formula 1Schumi, αξίζει ένα ντοκιμαντέρ για την σπουδαία πορεία του, μέσα κι έξω από τις πίστες, όπως δηλαδή συνέβη και με το εξαιρετικό Remember Senna για τον Βραζιλιάνο πρωταθλητή που μπορείς να βρεις στο Netflix.

Πηγή:cretadrive.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours