Μουντομπάσκετ 2019: Πρεμιέρα σήμερα για την Εθνική Ελλάδας – Το ταξίδι αρχίζει κόντρα στο Μαυροβούνιο

Έφτασε η ώρα της Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ! Στις 15:00 όλα τα βλέμματα στο Gymnasium of Youth Olympic Games Sport Park της πόλης Ναντζίνγκ θα είναι στραμμένα στην Ελλάδα, η οποία θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο στο δεύτερο, χρονικά, παιχνίδι για τον 6ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ομάδα του Ζβέζνταν Μίτροβιτς έχει 3-4 πολύ καλούς παίκτες, προεξάρχοντος φυσικά του Νίκολα Βούτσεβιτς, του All-Star σέντερ του Ορλάντο. Πρόκειται για μία ομάδα που όπως είπε και στην ανάλυσή του στο σάιτ της ΕΟΚ ο Γιάννης Ελευθεριάδης, “παίζει το κλασικό σέρβικο μπάσκετ, αλλά χωρίς να έχει το ταλέντο των Σέρβων. Τους αρέσει το σετ παιχνίδι και “ακουμπάνε” πολύ στην επίθεση στον Ντούμπλιεβιτς και τον Βούτσεβιτς. Έχουν επίσης πολύ καλά off screen σουτ από τα γκαρντ τους, ενώ τα μειονεκτήματά τους είναι οι κακές επιστροφές τους και η close out άμυνα”.

Η άμυνα στα πικ εν ρολ των Βούτσεβιτς και Ντούμπλιεβιτς είναι ένα στοιχείο στο οποίο θα δώσει μεγάλη έμφαση η Εθνική, η οποία θα επιχειρήσει παράλληλα να ανοίξει τον ρυθμό απέναντι σε μία ομάδα που δεν φημίζεται για την ταχύτητά της. Το Μαυροβούνιο είναι επίσης και μία ομάδα που σπάνια βρίσκει μπροστά της η Ελλάδα. Σε επίπεδο ανδρών οι δύο χώρες έχουν αναμετρηθεί μια φορά όλη κι όλη, στο Eurobasket του 2011, όταν η Ελλάδα είχε επικρατήσει εύκολα με 71-55. Έξι παίκτες από τις τωρινές ομάδες έπαιζαν και τότε: οι Μπουρούσης, Καλάθης, Παπανικολάου, Σλούκας, Βούτσεβιτς και Μπιέλιτσα.

* Διαιτητές του αγώνα είναι οι Ρομπέρτο Βάσκες (Πουέρτο Ρίκο), Αντρές Μπαρτέλ Μάινα (Ουρουγουάη) και Σέργκι Ζάστσουκ (Ουκρανία).

Πηγή:dikaiologitika.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours