Κατατίθεται η τροπολογία της κυβέρνησης – Γλιτώνουν τον υποβιβασμό οι δύο ομάδες

Η τροπολογία που θα κατατεθεί θα προβλέπει αφαίρεση βαθμών από -3 έως και -10 και όχι υποβιβασμό, όπως αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης.

Νωρίτερα έγινε γνωστό, μέσω του κυβερνητικού εκπρόσωπου Στέλιου Πέτσα ότι άμεσα έρχεται νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα καταργείται ο υποβιβασμός σε θέματα όπως αυτά που γνωμοδότησε η ΕΕΑ.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θα περιμένετε μέσα στη μέρα κατάθεση σχετικής διάταξης η οποία θα προβλέπει ότι θα υποβάλλονται τέτοιου είδους εξοντωτικές ποινές όπως ο υποβιβασμός σε θέματα όπως αυτά που γνωμοδότησε η ΕΕΑ».

Σύμφωνα με πηγές από τη Νέα Δημοκρατία, η τροπολογία που θα κατατεθεί το απόγευμα της Τρίτης στην Βουλή θα προβλέπει αφαίρεση βαθμών, πρόστιμο και όχι υποβιβασμό! Για τι αφαίρεση βαθμών μιλάμε; Σύμφωνα με πληροφορίες από -3 έως -10 βαθμών.

Η τροπολογία θα κατατεθεί από το Υφυπουργείο Αθλητισμού με την διαδικασία του κατ’ επείγοντος και προφανώς εισηγητής θα είναι ο κύριος Λευτέρης Αυγενάκης, όπως αναφέρει το gazzetta.gr

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αποκάλυψε πως η κυβέρνηση θα προβεί άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση που θα καταργεί εξοντωτικές ποινές για θέματα όπως αυτό της ΕΕΑ με υποβιβασμό ομάδων.

Φαίνεται πως η εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Η αντίδραση του Δικεφάλου του Βορρά που εκφράστηκε τόσο από τον ίδιο τον σύλλογο (μέσω ανακοινώσεων) όσο και από βουλευτές της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης καθώς και από τον κόσμο οδηγεί την Κυβέρνηση σε παρέμβαση. Οπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, άμεσα έρχεται νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα καταργείται η κύρωση υποβιβασμού για τέτοια θέματα, κάτι που σημαίνει ότι ΠΑΟΚ και Ξάνθη (εάν και αποδειχθεί ότι είναι ένοχοι για τα όσα κατηγορούνται) δεν θα κινδυνεύουν με υποβιβασμό.

Αναλυτικά η δήλωση του Στέλιου Πέτσα:

«Θα περιμένετε μέσα στην διάρκεια της μέρας κατάθεση σχετικής διάταξης η οποία θα προβλέπει ότι δεν θα υποβάλλονται τέτοιου είδους εξοντωτικές ποινές όπως ο υποβιβασμός σε θέματα όπως αυτά που γνωμοδότησε η ΕΕΑ. Ειναι ένα θέμα που θα έχετε την δυνατότητα να το δείτε μέσα στην διάρκεια της μέρας.

Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα.

Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.  Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης.  Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού».

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours