Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του τελικού του US Open και νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς 3-0 σετ (6-4, 6-4, 6-4) και «έσβησε» τα όνειρα του Σέρβου για το Calendar Slam

Ήταν ξεκάθαρα η μέρα του Ντανίλ Μεντβέντεφ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς δε μπορούσε να κάνει τίποτα για αυτό.

Ο Ρώσος τενίστας είναι ο νέος βασιλιάς του US Open επικρατώντας του Σέρβου με 3-0 σετ (6-4, 6-4, 6-4) και κατέκτησε τον πρώτο Major τίτλο στην καριέρα του, παίρνοντας και μια άτυπη εκδίκηση για το χαμένο Australian Open.

Official Site of the 2021 US Open Tennis Championships - A USTA Event

Αντιθέτως, ο «Νόλε» λόγω και της νευρικότητας που είχε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, δε μπόρεσε ποτέ να μπει στο πνεύμα της αναμέτρησης, έκανε πάρα πολλά λάθη και έχασε δίκαια από τον αντίπαλό του που παρουσίασε πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση και ο οποίος έγινε ο πρώτος Ρώσος που κατακτά το US Open, μετά τον Μάρατ Σάφιν, που κατέκτησε τη Νέα Υόρκη πριν 21 χρόνια (2000) και τρίτος συνολικά.

Έτσι, «έσβησαν» τα όνειρα του Τζόκοβιτς για το Calendar Slam (κατάκτηση Australian Open, Roland Garros, Wimbeldon, US Open σε ένα ημερολογιακό έτος) και παρέμεινε στα 20 Grand Slam μαζί με τους Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο Μεντβέντεφ θα ξεκινήσει με μπρέικ (1-0) στο παιχνίδι και θα υπερασπιστεί το μπρέικ με το σερβίς του για το 2-0. Ο Ρώσος θα έχει διπλό μπρέικ πόιντ στο 3ο γκέιμ αλλά ο Σέρβος θα το σβήσει και με 2 άσους στη σειρά θα μειώσει σε 2-1.

Κερδίζουν από ένα love service game για το 3-2 υπέρ του Ρώσου.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μειώνει σε 4-3 αλλά ο Ντανίλ Μεντβέντεφ με love service game θα προηγηθεί με 5-3. Ο Ρώσος με το σερβίς του θα κλείσει το σετ στο 6-4 σε 36′.

Ο Μεντβέντεφ τελειώνει το σετ με 15/15 κερδισμένους πόντους στο 1ο σερβίς ενώ έχει 13 winners και 7 αβίαστα έναντι 10-10.

Το 2ο σετ αρχίζει με love service game από τον Σέρβο ο οποίος θα έχει και τριπλό μπρέικ πόιντ στη συνέχεια του αγώνα. Ο Ρώσος θα τα σβήσει για να ισοφαρίσει σε 1-1 και θα έχει μπρέικ πόιντ στο 3ο.

Θα το σβήσει ο Τζόκοβιτς και με το σερβίς του θα κρατήσει το προβάδισμα (2-1). Ο Μεντβέντεφ θα σβήσει 2 μπρέικ πόιντ και θα ισοφαρίσει σε 2-2 με τον Τζόκοβιτς να σπάει και τη ρακέτα του!

Διπλό μπρέικ πόιντ του Ρώσου και με την 2η ευκαιρία με μπρέικ θα φτάσει στο 3-2. Θα το υπερασπιστεί με το σερβίς του για το 4-2 όμως ο «Νόλε» μειώνει σε 4-3 και σε 5-4.

Ο Μεντβέντεφ θα βρεί τρόπο να κρατήσει το σερβίς τους και να προηγηθεί με 2-0 στα σετ μετά από 54′.

Τα αβίαστα στο 2ο είναι 14-14 αλλά ο Ρώσος έχει 14-7 winners. Ο Τζόκοβιτς έχει 0/5 μπρέικ πόιντ στο παιχνίδι.

Ξεκίνημα με μπρέικ στο 3ο σετ για τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (1-0) και με νέο μπρέικ θα φτάσει στο 3-0!Θα υπερασπιστεί με το σερβίς του το μπρέικ για το 4-0.

Μειώνει σε 4-1 ο Τζόκοβιτς αλλά ο ψύχραιμος Ρώσος πάει στο 5-1.Ο Τζόκοβιτς θα σβήσει ματς πόιντ και θα μειώσει σε 5-3 με μπρέικ!

Θα υπερασπιστεί το μπρέικ με το σερβίς για το 5-4. Ο Ρώσος θα φτάσει σε διπλό ματς πόιντ.Θα σβήσει το 1ο πρώτο μόνος του με διπλό σφάλμα αλλά με το 2ο θα αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής μετά από 2 ώρες και 16 λεπτά αγώνα.

Ο Μεντβέντεφ θα αποκομίσει κέρδη ύψους 2.5 εκατ. δολαρίων αλλά θα παραμείνει στο Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης πίσω από τον Τζόκοβιτς ο οποίος είδε την κακοδαιμονία του US Open να συνεχίζεται για αυτόν αφού από τις 11 συνολικά ήττες της καριέρας του σε τελικούς Grand Slam, οι 6 είναι στο εν λόγω τουρνουά της Νέας Υόρκης.

Πηγή:to10.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours