Θρίαμβος: Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ 3-0 | Στους «4» του Ρολάν Γκαρός ο Τσιτσιπάς! [vid]

Ο Ελληνας τενίστας ισοπέδωσε με 3-0 σετ τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και προκρίθηκε για δεύτερη σερί χρονιά στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ναι! Τα κατάφερε. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποιώντας μια σπουδαία εμφάνιση ισοπέδωσε με 3-0 σετ τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (6-3, 7-6 [3], 7-5), Νο. 2 στην παγκόσμια κατάταξη και προκρίθηκε για δεύτερη σερί χρονιά στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Γερμανός το απόγευμα της Τρίτης νίκησε εύκολα με 3-0 σετ τον Αλεχάντρο Νταβίνοβιτς Φοκίνα και πέρασε στους «4» του γαλλικού γκραντ σλαμ, όπου την Παρασκευή (11/6) θα αναμετρηθεί με τον Στέφανο με έπαθλο μια θέση στον τελικό της Κυριακής (13/6).

Ο Στέφανο Τσιτσιπάς ήταν επιβλητικός απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και μετέτρεψε σε περίπατο το υποτιθέμενο ντέρμπι με τον Ρώσο τενίστα. Μια σπουδαία εμφάνιση από τον συμπατριώτη μας, που δείχνει ανίκητος και θα τα δώσει όλα για να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό Γκραντ Σλαμ.

Απίθανο παιχνίδι από τον 22χρονο πρωταθλητή μας, που στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς έκανε ότι ήθελε στο court και πήρε εκδίκηση από τον Ρώσο, για την ήττα του με 3-0 στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, πριν λίγους μήνες.

Στην 8η μεταξύ τους συνάντηση, ο Στέφανος έδειξε σπουδαία ωριμότητα, δεν άφησε πολλά περιθώρια στον 27χρονο Ρώσο και παίρνοντας τη 2η νίκη του στα μεταξύ τους ματς, “σφράγισε” τον ημιτελικό του κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Παράλληλα, εξασφάλισε και την άνοδό του στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, από την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς θα ξεπεράσει τόσο τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, όσο και τον Ντομινίκ Τιμ. Αρκεί, να μην ηττηθεί από τον Γερμανό στον ημιτελικό.

Ο Στέφανος μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένος και προσηλωμένος στον αγώνα, κάνοντας αψεγάδιαστο παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν λίγες οι στιγμές, που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Ήταν προετοιμασμένος κατάλληλα όμως, για να αντιμετωπίσει, τον εριστικό πολλές φορές Μεντβέντεφ, που σε κάθε του ευκαιρία προσπαθούσε να “παγώσει” τον ρυθμό. Δεν κατάφερε και πολλά όμως. Έφυγε με μηδέν sets στο σακούλι του, από το Philippe Chatrier.

O κορυφαίος Έλληνας τενίστας, επικράτησε του 25χρονου Ρώσου με 6-3, 7-6(3), 7-5 σε 2 ώρες και 19 λεπτά και πέρασε για δεύτερη σερί χρονιά στην τετράδα του παριζιάνικου σλαμ. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον επίσης φορμαρισμένο Σάσα Ζβέρεφ!

Ο Έλληνας τενίστας μπήκε εντυπωσιακά στο πρώτο γκέιμ. Σημείωσε πολύ δύσκολους πόντους και παρά την ισοφάριση, έδειξε ότι είναι αποφασισμένος για να παλέψει μέχρι τέλους.

Το 2-1 έγινε εύκολα χάρη στο σπουδαίο σερβίς και ακόμα πιο εύκολα το σκορ μετατράπηκε σε 4-1!

Ο Μεντβέντεφ, βέβαια, είναι σκληρό καρύδι και έβγαλε αντίδραση, όμως ο Τσιτσιπάς δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του και έφτασε στο 6-3. Με 15 winners έναντι 4, ο Στέφανος στέλνει ηχηρό μήνυμα!

Αντίθετα, στο δεύτερο χρειάστηκε να ιδρώσει πολύ περισσότερο, όμως τα κατάφερε!

Θα ξεκινήσει φουριόζος και θα κάνει εύκολα το 3-2, με τον Μεντβέντεφ να έχει εφτά αβίαστα λάθη σε εκείνο το σημείο.

Ο Ρώσος προηγήθηκε με 4-3 κυριαρχώντας στα ράλι άνω των 8 πόντων και το ματς θα φτάσει στο 5-5 και στο 6-6. Κάνοντας μίνι μπρέικ μόλις στον πρώτο σερβίς του Ρώσου στο τάι μπρέικ, ο Τσιτσιπάς θα κερδίσει με 7-3 το τάι μπρέικ και κατ’ επέκταση το δεύτερο σετ (7-6), έπειτα από 1 ώρα και 25 λεπτά για να κάνει το 2-0 στα σετ, παρά την ανάκαμψη του Ρώσου από τα μέσα του σετ.

Ο Μεντβέντεφ θα μπει στο τρίτο σετ πολύ δυνατά, αλλά και πάλι θα έχουμε ντέρμπι για να φτάσουμε στο 4-4.

Ο ημιφιναλίστ του 2020 θα υπερασπιστεί το σερβίς του εύκολα για το 5-4, ο Μεντβέντεφ θα ισοφαρίσει σε 5-5, αλλά με ευκολία ο Τσιτσιπάς θα πάρει ξανά προβάδισμα στο σετ (6-5).

Επιστρέφοντας από το 40-0 στο σέρβις γκέιμ του Μεντβέντεφ, ο Τσιτσιπάς θα κάνει το μπρέικ και θα κερδίσει το παιχνίδι με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 7-5), έπειτα από 2 ώρες και 19 λεπτά αγώνα.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours