Σκέτη… τρέλα η εκπληκτική Λειψία του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, που με γκολ στο 87’ νίκησε 2-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης και για πρώτη φορά στην ιστορία της πέρασε στα ημιτελικά του Champions League.

Σε ένα ακόμα ματς με απίστευτο φινάλε στην κορυφαία διοργάνωση, η Λειψία προηγήθηκε και στο τέλος πέτυχε γκολ με δόση τύχης κόντρα στην ροή του αγώνα και έκλεισε ραντεβού στους «4» με την Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν είχε σκόρερς τους Ντάνι Ολμο και Ανταμς και έγινε η 5η γερμανική που φτάνει στα ημιτελικά του CL μετά τις Μπάγερν Μονάχου, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Σάλκε.

Με φάσεις ξεκίνησε το ματς στο Jose Alvalade και θα μπορούσε να ξεγελάσει κάποιον για το τι θα ακολουθούσε. Στο 4’ ο Χάλστενμπεργκ βρέθηκε σε καλή θέση για την Λειψία, αλλά το βολέ του έφυγε ψηλά, για να απαντήσει η Ατλέτικο με την κεφαλιά του Σάβιτς (10’) και το σουτ μέσα από την περιοχή του Καράσκο (13’) τα οποία σταμάτησαν στον Γκουλάσι. Ο αγώνας είχε ρυθμό στη συνέχεια, όμως όχι και φάσεις.

Οι Γερμανοί [δεν έχουν πλέον τον Τίμο Βέρνερ] ήταν πάντα ένα κλικ πιο μπροστά, είχαν την κατοχή σταθερά πάνω από το 60% και επέβαλλαν τον ρυθμό τους στην ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε, που ναι μεν δεν επέτρεπε την καθαρή ευκαιρία, όμως από την άλλη δεν μπορούσε να κρατήσει με τίποτα την μπάλα. Το πρώτο μέρος έφυγε με 0-0 αφού στις καθυστερήσεις η κεφαλιά του Ουπαμεκανό πήγε στα χέρια του Ομπλακ.

Ολα τα λεφτά ήταν η επανάληψη. Στο 51’ η Λειψία έφτιαξε μια απίστευτη επίθεση αλλάζοντας 18 πάσες με την μπάλα να περνά από 10 παίκτες και άνοιξε το σκορ όταν από δεξιά ο Ζάμπιτσερ έκανε τη σέντρα και ο τον Ντάνι Ολμο που με κεφαλιά έγινε ο 2ος παίκτης μετά τον Χάαλαντ που βρίσκει δίχτυα με δύο διαφορετικές ομάδες στη διοργάνωση [Ντιναμό Ζάγκρεμπ]. Το 1-0 στην πλάτη έκανε τον Τσόλο να αντιδράσει και έριξε στο 58’ στο ματς τον Ζοάο Φέλιξ, σε μια κίνηση που άλλαξε την εικόνα του ματς.

Οι Rojilancos πήραν άμεσα ώθηση και μέτρα και στο 70’ ο Πορτογάλος από πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος έκανε το 1-1. Η Ατλέτικο πλέον πατούσε καλύτερα κόντρα σε μια Λειψία που έδειχνε κουρασμένη, όμως δεν έκανε τη μεγάλη φάση και αφού υπήρξε μια σειρά από αλλαγές εκατέρωθεν, στο τέλος πέρασαν οι Γερμανοί. Με ένα απίστευτο αυτοματισμό η Λειψία βρήκε αριστερά, ο Ανχελίνιο έκοψε στο ημικύκλιο στον Ανταμς, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Σάβιτς και ξεγέλασε τον Ομπλακ για το τελικό 2-1.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours