Τον Απρίλιο του 2004, ο Diego Maradona πάλευε για τη ζωή του. Ήταν παχύσαρκος και είχε εθιστεί στα ναρκωτικά. Η καρδιά του ήταν έτοιμη να τον εγκαταλείψει (κυριολεκτικά).

Απρίλιος 2004: Ελβετία-Μπουένος Άιρες. Ο Diego Maradona παλεύει για την απεξάρτησή του από την κοκαΐνη, για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του και να ζήσει ξανά. Μέχρι τότε, η δίαιτά του περιελάμβανε ψητό κρέας, πίτσα, μακαρόνια, αμέτρητα γλυκά και ‘βουνά’ κάθε είδους εισπνεόμενων ναρκωτικών. ΄Ήταν μόλις 44 ετών, είχε υπέρταση και διαβήτη, ζύγιζε περίπου 130 κιλά και κανείς και τίποτα δεν μπορούσε να του εγγυηθεί τη ζωή του.

Στο δρόμο έξω από την ιδιωτική κλινική όπου νοσηλευόταν, χιλιάδες φίλοι και θαυμαστές του, από τη Νάπολη ως το Μπανγκλαντές, είχαν συγκεντρωθεί και προσεύχονταν για να καταφέρει να ζήσει. Οι δυο κόρες του, Dalma και Giannina (14 και 17 ετών τότε), η πρώην σύντροφος του, Claudia, οι γονείς του και ο προσωπικός του γυμναστής από την εποχή που ήταν ακόμα ανερχόμενος σταρ του ποδοσφαίρου, Dr.Alfredo Cahe, ήταν προετοιμασμένοι για το καλύτερο και το χειρότερο σενάριο.

Η νέα, δύσκολη ζωή

eurokinissi

Ο Maradona κατάφερε να ανοίξει τα μάτια του και να σηκωθεί από το κρεβάτι της μονάδας εντατικής θεραπείας. Μέχρι τότε, όπως διαβάζουμε στον Guardian, είχε φέρει τους γιατρούς του στα όρια της ψυχικής εξάντλησης, καθώς το σώμα και το μυαλό του βίωνε σοκ από την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά. Ύστερα από μια ακόμα διακομιδή σε ιδιωτική κλινική για τοξικομανείς, τον Μάρτιο του 2005, ο Diego Maradona επιχείρησε το αδιανόητο: Βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, στην Μπογκοτά, με σκοπό να αποχωριστεί για πάντα τα περιττά κιλά του.

Να εξηγήσουμε αυτό το οξύμωρο λίγο καλύτερα: Ο Maradona βρισκόταν στην Κολομβία, μια χώρα όπου η ζωή και η κινηματογραφική μυθοπλασία την έχουν ταυτίσει με το εμπόριο ναρκωτικών, με σκοπό να καθαρίσει μια για πάντα, από όλες τις εξαρτήσεις του. Και το έκανε, με δυο στοχευμένες κινήσεις.

Το γαστρικό by-pass ήταν μια επέμβαση που είχε 50% πιθανότητες επιτυχίας, για τον πολύ επιβαρυμένο οργανισμό του. Όμως ο Diego προχώρησε στην επέμβαση, σε νοσοκομείο της Cartagena και το καλοκαίρι του 2005 έβαλε σε εφαρμογή το δεύτερο βήμα αυτής της σκληρής αποτοξίνωσης: Λεγόταν ‘υγρή δίαιτα’.

Τι είναι η υγρή δίαιτα

Με μια φράση, μπορούμε να την περιγράψουμε και ως “το αντίθετο του πίτσα, κρέας και ό,τι άλλης τροφής αγαπούσε ο Diego”. Οι τροφές που περιλαμβάνονται σε μια υγρή διαίτα συνήθως είναι:

  • Σούπες (μόνο το υγρό στοιχείο, χωρίς καμία στερεή τροφή μέσα)
  • Πρωτεϊνούχα ροφήματα
  • Γάλα
  • Χυμοί φρούτων/λαχανικών
  • Καφές
  • Γιαούρτι/σορμπέ

Το δύσκολο φινάλε

eurokinissi

Ο Diego Maradona κατάφερε με την παραπάνω διατροφή σε διάρκεια τριών μηνών να χάσει περίπου 60 κιλά. Λόγω του φανταχτερού lifestyle με το οποίο έχει επιλέξει να ζει, ένα μεγάλο μέρος από αυτά τα κιλά, τα πήρε ξανά μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν. Το αποτέλεσμα ήταν ένα ακόμα γαστρικό by-pass το 2015, συνοδευόμενο από σκληρές δίαιτες. Μην γίνεις σαν τον Diego Maradona. Αυτός θα ήταν ένας καλός τίτλος για την βιογραφία του Diego Maradona.

Πηγή:oneman.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours