Η Ισπανία προηγήθηκε στον τελικό του Nations League αλλά η Γαλλία έκανε την ανατροπή με Μπενζεμά – Μπαπέ και κατέκτησε το τρόπαιο.

Ο τελικός άρχισε με τους Γάλλους να έχουν ευκαιρία με τον Μπενζεμά στο 6′ και συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά, να έχουν διάθεση αλλά όχι μεγάλες φάσεις. Για την ακρίβεια, αν εξαιρέσουμε την ευκαιρία των τρικολόρ στο ξεκίνημα, υπήρξε μόνο μία αξιοσημείωτη φάση ακόμη στο πρώτο ημίχρονο.

Η Γαλλία με ανατροπή πήρε το κύπελο του Nations League με 2 – 1 επί της Ισπανίας

Ισπανικό προβάδισμα, γαλλική επικράτηση

Στο β’ μέρος, όμως, το θέαμα βελτιώθηκε και τα συναισθήματα άλλαζαν συνεχώς. Όπως έγινε, δηλαδή, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στο 64ο λεπτό. Αρχικά η Γαλλία είχε (οριζόντιο) δοκάρι με πλασέ του Ερναντέζ εντός περιοχής και στην αντεπίθεση η Ισπανία άνοιξε το σκορ με το διαγώνιο σουτ του Ογιαρθάμπαλ (1-0).

Η απάντηση, όμως, ήρθε άμεσα… Στο 66′ ο Μπενζεμά με εκπληκτικό πλασέ νίκησε τον Σιμόν ισοφάρίζοντας σε 1-1 και στο 80′ ήρθαν τα πάνω-κάτω, αφού ο Μπαπέ πήρε την ασίστ του Ερναντέζ και με πλασέ έκανε το 1-2.

Ένα γκολ που κατακυρώθηκε μέσω VAR αν και το replay έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ, με τη Γαλλία -αφού ο Γιορίς έκανε μεγάλη απόκρουση το 88′ σε σουτ του Ογιαρθάμπαλ- να επικρατεί, να κατακτάει το Nations League και να εξασφαλίζει από τώρα την πρόκριση στο Μουντιάλ 2022.

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Γκαρσία, Αλόνσο, Γκάβι (75′ Κόκε), Μπουσκέτς, Ρόδρι (85′ Φορνάλς), Φ. Τόρες (85′ Μερίνο), Σαράμπια (61′ Πίνο), Ογιαρθάμπαλ.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν (42′ Ουπαμεκανό), Κιμπεμπέ, Παβάρ (79′ Ντιμπουά), Πογκμπά, Τσουαμενί, Τ. Ερναντέζ, Μπενζεμά, Γκριεζμάν (92′ Βερετού), Εμπαπέ.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours