“Αντίο ψηλέ!”: Ο κόσμος του μπάσκετ και οι συνάδελφοί του αποχαιρετούν τον Κώστα Μπατή

Πενθεί το ελληνικό μπάσκετ και η αθλητική δημοσιογραφία από τον ξαφνικό θάνατο του Κώστα Μπατή. Ο δημοφιλής αθλητικογράφος έφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου από ανακοπή καρδιάς, στα 61 του χρόνια.

Ο Κώστας Μπατής υπήρξε μπασκετμπολίστας και αθλητικός δημοσιογράφος. Οσοι τον γνώριζαν μιλούν για εκείνον με τα καλύτερα λόγια. Μόλις έγινε γνωστή η απώλειά του τα social media γέμισαν από μηνύματα από συναδέλφους του, οι οποίοι δεν πίστευαν ότι ο “ψηλός”, όπως τον έλεγαν, δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Ο Νίκος Παπαδογιάννης, ο Βαγγέλης Ιωάννου και ο Βασίλης Σκουντής ήταν μεταξύ των ανθρώπων που είπαν το δικό τους “αντίο” στον Κώστα Μπατή.

“Το “κοντό σουτ” όπως έλεγε και ήταν ο πρώτος που το είπε στην Ελλάδα… Δυστυχώς είναι αλήθεια… Εφυγε τη νύχτα από τη ζωή ο φίλος και συνάδερφος μας, Κώστας Μπατής. Πρώην διεθνής παίκτης του Παναθηναϊκού, του Μίλωνα και του Εσπέρου και επί σειρά ετών τηλεσχολιαστής και παρουσιαστής εκπομπών στο Mega, στον ANT1, στον ΣΚΑΙ. Καλό Παράδεισο να έχει…”, έγραψε στο Facebook ο γνωστός δημοσιογράφος, Βασίλης Σκουντής.

https://www.facebook.com/vassilis.skountis/posts/10223499973188712

Ανάρτηση έκανε και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος κι έγραψε: “Ενας τζέντλεμαν του παρκέ και του μικροφώνου έφυγε. Συλλυπητήρια στους οικείους του. Καλό ταξίδι Κώστα”.

Το “αντίο” στον Κώστα Μπατή από τους αθλητικούς συλλόγους

Οι ομάδες έστειλαν το δικό τους “αντίο” στον Κώστα Μπατή.

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού στον οποίο ο εκλιπών ανδρώθηκε και έπαιξε μπάσκετ 8 χρόνια ανέφερε: “Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εκφράζει τη βαθιά θλίψη και οδύνη της για τον χαμό του Κώστα Μπατή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών.

Ο Κώστας Μπατής φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού από το 1974 έως το 1982 κατακτώντας 4 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα Ελλάδος.

Μετά το τέλος της καριέρας του ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία διαγράφοντας λαμπρή πορεία και σε αυτόν τον τομέα.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.

https://www.facebook.com/paobcgr/posts/5149396445085724

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού ανέφερε: “Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Κώστα Μπατή που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. Καλό ταξίδι”.

https://www.facebook.com/olympiacosbc/posts/10160630117673289

Στο δικό της μήνυμα η “κιτρινόμαυρη” ΚΑΕ αναφέρει: “Η ΑΕΚ BC εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του δημοσιογράφου και πρώην αθλητή Κώστα Μπατή, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. Ανείπωτος ο πόνος για τους οικείους του. Καλό Παράδεισο, Κώστα”.

https://www.facebook.com/aekbasketballclub/posts/3899765983372477

Ο Άρης ανέφερε: “Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Κώστα Μπατή, που έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας σε πένθος το χώρο του μπάσκετ και του αθλητισμού. Η φωνή του Κώστα Μπατή έχει συνδεθεί με την περιγραφή της κατάκτησης του τελευταίου πρωταθλήματος της ομάδας μας, τη σεζόν 1990-1991. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…”

https://www.facebook.com/arisbc.gr/posts/2239392049538281

O Πανιώνιος τόνισε: O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ. εκφράζει την θλίψη του για τον πρόωρο χαμό του πρώην παίκτη μπάσκετ και δημοσιογράφου, Κώστα Μπατή, σε ηλικία 61 ετών, καθώς και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Ο Κώστας Μπατής είχε περιγράψει τον τελικό κυπέλλου μπάσκετ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ-ΠΑΟΚ, το 1991 και την κατάκτηση του τροπαίου από την “κυανέρυθρη” ομάδα, ενώ διετέλεσε κάτοικος Νέας Σμύρνης, επί σειρά ετών”.

Ο ΕΣΑΚΕ τονίζει:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος και το προσωπικό του ΕΣΑΚΕ εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του Κώστα Μπατή.

Ο εκλιπών υπηρέτησε ως αθλητής και δημοσιογράφος το μπάσκετ με αληθινή αγάπη και μεράκι. Ως αθλητής κατέκτησε τέσσερα Πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό και αγωνίστηκε ακόμη σε Μίλωνα, Έσπερο Καλλιθέας, ενώ ήταν μέλος της Εθνικής Παίδων – με συμπαίκτες τους Παναγιώτη Γιαννάκη, Μέμο Ιωάννου, Λιβέρο Ανδρίτσο κ.α. – που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1975, το οποίο είχε γίνει στην Αθήνα.

Ως δημοσιογράφος ο Κώστας Μπατής εργάστηκε σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες, περιοδικά και διετέλεσε μέλος του Γραφείου Τύπου του ΕΣΑΚΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος και το προσωπικό του ΕΣΑΚΕ εκφράζουν τα συλλυπήτηρια τους στην οικογένεια και στους οικείους του Κώστα Μπατή.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.

Τέλος η ΕΟΚ αναφέρει:

“Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ εκφράζουν τη θλίψη τους για την ξαφνική απώλεια του Κώστα Μπατή. Ο εκλιπών είχε υπηρετήσει το άθλημα τόσο ως παίκτης, όσο και ως δημοσιογράφος και με όλες του τις ιδιότητες ξεχώριζε για το ήθος του και την αξιοπρέπειά του.

Συλλυπητήρια στους οικείους του, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.”

About Post Author

+ There are no comments

Add yours