«Ανθρωποι απολύθηκαν επειδή ήταν ανεμβολίαστοι, ποιος είναι ο Τζόκοβιτς που θα παρακάμψει το νόμο;»

Ο δημοσιογράφος του «Ελληνικού Κήρυκα», Βασίλης Ρουμελιώτης, μεταφέρει μέσω του Gazzetta τις έντονες αντιδράσεις των Αυστραλών κατά του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Έντονη ήταν η αντίδραση στην Αυστραλία και ειδικά στην Μελβούρνη η απόφαση του Australian Open να δώσει ειδική άδεια ώστε ο Νόβακ Τζόκοβιτς να αγωνιστεί στο Open παρότι δεν έχει εμβολιαστεί για τον κορονοϊό.

O πρώην αντιπρόεδρος του αυστραλιανού ιατρικού συλλόγου Στίβεν Πάρις ανέφερε: «Δεν με νοιάζει πόσο καλός παίκτης είναι. Αν αρνείται να εμβολιαστεί, δεν πρέπει να του επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα. Στέλνουν ένα απαράδεκτο μήνυμα σε εκατομμύρια ανθρώπων. Ο εμβολιασμός δείχνει σεβασμό, Νόβακ».

Επίσης εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στη πολιτεία της Βικτώριας έκανε σκληρές δηλώσεις: «Τι ντροπή. Είχαμε έξι lockdown, έκλεισαν τα σχολεία, οι επιχειρήσεις, δεν έγιναν γάμοι και κηδείες, χωρίστηκαν οι οικογένειες για μήνες και τώρα ένας σταρ του τένις εξαιρείται».

Ενώ και το twitter πήρε… φωτιά, «Μετά από όλα όσα έχουν περάσει οι κάτοικοι της Βικτώριας, ο Νόβακ Τζόκοβιτς που παίρνει ειδική άδεια δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια γροθιά στο στομάχι. Όλα αυτά τα lockdown, όλα αυτά τα βάσανα. Σοβαρά;»

Πράγματι η πλειοψηφία των κατοίκων της Βικτώριας είναι οργισμένοι καθώς συγγενικά τους πρόσωπα δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Αυστραλία διότι δεν είναι εμβολιασμένοι.. Επίσης εκατοντάδες υπάλληλοι, απολύθηκαν από την δουλειά τους και φοιτητές, δεν μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους διότι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Ο νόμος στη πολιτεία της Βικτώριας είναι αυστηρός για τους μη εμβολιασμένους. Απαγορεύεται να εργαστούν, η να εστιαστούν σε κλειστούς χώρους. Επίσης τους απαγορεύεται η είσοδος στα γήπεδα και συναυλίες, οι παραβάτες τιμωρούνται μέχρι και με $100 χιλιάδες δολάρια πρόστιμο.

*Ο Βασίλης Ρουμελιώτης εργάζεται στην εφημερίδα των Ελλήνων ομογενών στην Αυστραλία, «Ελληνικός Κήρυκας»

About Post Author

+ There are no comments

Add yours