Ο ΠΑΟΚ στάθηκε ηρωικά στο Άμστερνταμ, αλλά γνώρισε την ήττα (3-2) από τον Άγιαξ, σταμάτησε στον γ’ προκριματικό του Champions League και θα διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Ο Μπίσεσβαρ τα δύο γκολ του Δικεφάλου.

Προσπάθησε, πάλεψε. Δεν το παράτησε ακόμη κι όταν ήταν στο καναβάτσο. Ο ΠΑΟΚ έτσι κι αλλιώς κυνηγούσε μια mission impossible. Δεν τα κατάφερε τελικά. Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο Άμστερνταμ, γνώρισε την ήττα με 3-2 από τον Άγιαξ κι αποχαιρέτησε την ελπίδα να παίξει στους ομίλους του Champions League (εφόσον περνούσε το εμπόδιο του ΑΠΟΕΛ στα playoffs).

O Δικέφαλος θα προσπαθήσει να προκριθεί στους ομίλους του Εuropa League, καθώς στα playoffs αντιμετωπίζει τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, η οποία απέκλεισε την Ντάνταλκ. Δείτε τα πέντε πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΠΑΓΩΣΕ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ

Ο Άγιαξ, όπως ήταν αναμενόμενο, μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Η ολλανδική ομάδα ξεκίνησε να πιέζει με τους Φαν ντε Μπέεκ και Ταγλαφίκο να βρίσκουν πάντα στον τοίχο που λεγόταν Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι μπορεί να κάνει ζημιά στην αντεπίθεση. Χτύπησε το πρώτο καμπανάκι στο 13ο λεπτό όταν ο Ζαμπά έκλεψε την μπάλα από τον Μπλιντ, βγήκε από αριστερά, έτρεξε όλη την πλευρά, μάζεψε πάνω του δύο παίκτες, έβγαλε την κατάλληλη στιγμή κεντρικά στον Άκπομ. Αυτός ήταν μόνος αν και εκτός περιοχής. Ο Ονανά εκτός εστίας, αλλά το πλασέ το Άκπομ ήταν κακό.

2. ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

Ο Πασχαλάκης έκανε τα πάντα στο ματς. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ ήταν στιγμές που τα έβαζε με όλους. Ο Φαν ντε Μπέεκ προσπάθησε να τον νικήσει δύο φορές στο πρώτο τέταρτο του ματς. Ο Ζιγές ισάριθμες στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ταγλιαφίκο, ο Νέρες, όλοι έβρισκαν ένα τοίχο απροσπέλαστο γι’ αυτούς. Οι Ολλανδοί κατόρθωσαν και τρύπησαν αυτόν τον τοίχο με πέναλτι. Και μάλιστα όχι με την πρώτη φορά, αλλά με τη δεύτερη.

Στο 30ό λεπτό ο Ελ Καντουρί υπέπεσε σε διπλό λάθος. Με ανόητη προσπάθεια έδωσε ευκαιρία στον Άγιαξ να πάρει την μπάλα, εν συνεχεία έσπρωξε τον Νέρες ενώ ο Βραζιλιάνος ήταν σε θέση να πάρει την κεφαλιά. Ο Τάντιτς ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έπεσε σωστά κι απομάκρυνε.

Στο 41′ η ομάδα της ολλανδικής πρωτεύουσας κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, καθώς ο Μπίσεσβαρ ανέκοψε με το χέρι τη σέντρα του Μπλιντ. Ο Σέρβος αυτή τη φορά ήταν πιο ψύχραιμος, νίκησε τον Πασχαλάκη και ισοφάρισε.

3. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ

Ο ΠΑΟΚ είχε τη μεγάλη ευκαιρία σε δύο στιγμές να πάρει ξανά το προβάδισμα και να παγώσει για δεύτερη φορά τη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα. Στο 53ο λεπτό ο απίθανος Μπίσεσβαρ κράτησε την μπάλα, την κουβάλησε, μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έβγαλε την παράλληλη μπαλιά, ο Πέλκας καλυπτόταν από τον Μαζραουί, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Έξι λεπτά αργότερα, στο 59ο, έχασε την ευκαιρία να βγει ιδανικά στην αντεπίθεση. Βγήκαν τέσσερις παίκτες του Δικεφάλου με έναν του Άγιαξ. Ο Άκπομ όμως έκανε λάθος την πάσα για τον Πέλκα στην αριστερή πλευρά. Δύο φάσεις, δύο στιγμές που θα μπορούσαν ν’ αλλάξουν την οικονομία της αναμέτρησης.

4. ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙ

Ο Άγιαξ έβρισκε κενά, καθώς ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε σταδιακά λιγότερο συντηρητικά να φθάσει στο γκολ. Και μία ομάδα σαν τον Άγιαξ δεν χρειάζεται και πολλές ευκαιρίες για να “σκοτώσει” τον αντίπαλο. Το είδαμε πολλές φορές πέρυσι. Το είδαμε ακόμη μία απόψε.

Στο 79ο λεπτό εκτελέστηκε το κόρνερ, ο Ταγλιαφίκο στο δεύτερο δοκάρι και με βήμα προς τα έξω έκανε την κεφαλιά και νίκησε τον Πασχαλάκη. Ο Μάτος που τον μάρκαρε διαμαρτύρεται για φάουλ. Στο 85ο λεπτό ο διαιτητής έδωσε και τρίτο πέναλτι στον Αίαντα, σε μαρκάρισμα του Μάτος στον Ταγλιαφίκο. Ο Τάντιτς νίκησε για δεύτερη φορά τον Πασχαλάκη και διαμόρφωσε το 3-1 υπέρ των γηπεδούχων.

5. ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ, Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ Ο Ο ΠΟΟΥΣΟΝ

Ο ΠΑΟΚ ακόμη κι έτσι, ακόμη και στο καναβάτσο βρήκε τον τρόπο – έστω και στην εκπνοή του ματς – να βρει άλλο ένα γκολ. Το 3-2 ήλθε και πάλι από τα πόδια του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός με πλασέ στο τέταρτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου κατάφερε να μειώσει.

Οι ασπρόμαυροι έτσι κι αλλιώς πριν από την έναρξη του ματς κυνηγούσαν ένα θαύμα. Στα τελευταία δευτερόλεπτα κυνηγούσαν το αδύνατο! Ο Άγγλος διαιτητής, δεν κράτησε επιπλέον χρόνο. Αυτό έφερε τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Δικεφάλου, καθώς και του Αμπέλ Φερέιρα. Ο Πόουσον, ιδιαίτερα αυστηρός στις αποφάσεις του, έδειξε κίτρινη κάρτα σε Κρέσπο και Λημνιό.

Γήπεδο: Γιόχαν Κρόιφ Αρένα

Διαιτητής: Κρεγκ Πόουσον (Αγγλία)

Βοηθοί: Λι Μπετς (Αγγλία), Ίαν Χάσιν (Αγγλία)

ΑΓΙΑΞ (Τεν Χαχ): Ονανά, Μαζραουί, Φέλτμαν, Λισάντρο Μαρτίνες, Ταγλιαφίκο, Φαν ντε Μπέεκ (89′ Ντε Βιτ), Μπλιντ, Μάριν (46′ Ντεστ), Ζιγές, Τάντιτς, Νέρες (78′ Χούντελααρ).

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι (82′ Μίσιτς), Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (71′ Λημνιός), Πέλκας (63′ Σβιντέρσκι), Άκπομ.

Γκολ: 43 πεν., 85′ Τάντιτς, 79′ Ταγλιαφίκο / 23′, 90+3′ Μπίσεσβαρ

Κάρτες: 26′ Μαρτίνες / 31′ Πέλκας

Πηγή:sport24.gr

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours