Στην κορυφή της Ευρώπης βρίσκεται από σήμερα ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά την κατάκτηση του πέμπτου χρυσού μεταλλίου στην καριέρα του. Ήρθε πρώτος στο Ευρωπαϊκού πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Βασιλεία της Ελβετίας και έτσι ξεπέρασε τον θρυλικό Γιούρι Κέκι στην πρώτη θέση των χρυσών ευρωπαϊκών μεταλλίων στο αγώνισμα των κρίκων.

Ο«άρχοντας των κρίκων» συνεχίζει να συλλέγει διακρίσεις, ενάμιση περίπου χρόνο μετά τον τελευταίο του αγώνα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Βασιλεία της Ελβετίας.

Με 15,400 βαθμούς, έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση του προγράμματός του που είχε τον υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας (6,300) αλλά και τον καλύτερο βαθμό εκτέλεσης (9,100), ο 30χρονος πρωταθλητής εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο ήδη από την στιγμή της προσγείωσής του, παρότι αγωνιζόταν μόλις δεύτερος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ.

Οι αντίπαλοί του στον τελικό των κρίκων, στο άδειο από θεατές στάδιο «Ζανκτ Γιάκομπσχαλε», περιορίστηκαν ως συνήθως στη μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις. Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Ρώσος σταρ Νικίτα Ναγκόρνιι (15,033 β.) ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ιταλός Σαλβατόρε Μαρέσκα (14,900 β.).

Με την κατάκτηση του πέμπτου ευρωπαϊκού τίτλου, ο Πετρούνιας έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος των κρίκων στα χρονικά του θεσμού, ξεπερνώντας τον Ιταλό αστέρα της δεκαετίας του ’90 Γιούρι Κέκι, με τον οποίο μοιραζόταν μέχρι σήμερα το κατόρθωμα των τεσσάρων -και μάλιστα διαδοχικών- χρυσών μεταλλίων στο αγώνισμα.

Παράλληλα, μπήκε στην τριάδα με τους κορυφαίους σπεσιαλίστες στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων από το 1955 μέχρι σήμερα, ισοφαρίζοντας τον Βλάση Μάρα των πέντε χρυσών μεταλλίων στο μονόζυγο (2002, 2004, 2006, 2009, 2010) και πλησιάζοντας σε απόσταση βολής τον Ούγγρο εξπέρ του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατέχει το απόλυτο ρεκόρ με έξι ευρωπαϊκούς τίτλους στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012).

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours