Αυτό το περίφημο «σας αγαπώ» που έλεγε τηλεοπτικά, πώς προέκυψε;

Η Μαρία Αλιφέρη επέστρεψε μετά από αρκετά χρόνια στην τηλεόραση, μέσα από τη σειρά του Alpha, Σπίτι είναι. Αλήθεια, πόσο έχει αλλάξει η τηλεόραση στο πέρασμα των χρόνων; Η Μαρία Αλιφέρη κουβεντιάζει με τον Βασίλη Ανδριτσάνο στο περιοδικό Τηλέραμα…

Επιστροφή στην τηλεόραση με πρωταγωνιστικό ρόλο ύστερα από αρκετά χρόνια απουσίας. Γιατί μείνατε τόσο καιρό εκτός; «Την τηλεόραση την αγαπώ και τη σέβομαι. Όλο αυτό το διάστημα έκανα θέατρο, που είναι ο έρωτάς μου. Για να κάνω πάλι κάτι, χρειάζονταν πολλές συγκυρίες: ένα ωραίο κείμενο, ωραίοι συνάδελφοι, μια σοβαρή παραγωγή…»

Πόσο έχει αλλάξει η δουλειά στην τηλεόραση από παλιά που ήσασταν στη δημόσια τηλεόραση έως σήμερα; «Έχει αλλάξει όλη η ελληνική πραγματικότητα, άρα και η τηλεόραση, που είναι ένας καθρέφτης της, μπαίνει σε αυτό το χωράφι. Τα πράγματα είναι πιο απρόσωπα, πιο τυπικά, πιο διεκπεραιωτικά. Πέραν βέβαια σπανίων περιπτώσεων, που πάντα και ευτυχώς υπάρχουν. Τότε είχαμε πιο πολλή συνεργασία μεταξύ μας, ήταν πιο πολύ το πάθος. Σήμερα είναι και διαφορετικές οι οικονομικές συνθήκες».

Φέτος βλέπουμε μια στροφή των καναλιών προς τη μυθοπλασία. Σημάδι μιας εποχής που αλλάζει; «Και το εύχομαι και το πιστεύω! Επιτέλους! Είναι πολύ καλό βήμα και αργήσαμε κιόλας. Είναι δυνατόν να μην έχουμε στην τηλεόραση τις δικές μας παραδόσεις, τη δική μας πραγματικότητα; Και ο κόσμος το θέλει, το εισπράττω στον δρόμο καθημερινά. Μου λένε πόσο ευχαριστούνται που βλέπουν ελληνικά σίριαλ».

Κάνοντας έναν απολογισμό, μετανιώνετε για κάτι στη ζωή σας; «Για χιλιάδες πράγματα, όχι όμως με την έννοια της ενοχής. Τα λάθη μας είναι και οι δάσκαλοί μας. Τώρα, στην ώριμη ηλικία, καταλήγω να πω ότι στη ζωή μας περπατάμε από λάθος σε λάθος και συνέχεια μαθαίνουμε. Αυτός που παίζει τον αλάνθαστο είναι μια μεγάλη μπλόφα».

Αυτό το περίφημο «σας αγαπώ» που μας λέγατε τηλεοπτικά πώς προέκυψε; «Καλύτερο παράσημο δεν θα μπορούσα να έχω στη δουλειά μου. Αυτό της αγάπης. Μου το επιστρέφει συνέχεια ο κόσμος και χαίρομαι αφάνταστα γι’ αυτό. Κίνητρο γι’ αυτή τη δουλειά, από κοριτσόπουλο που ξεκίνησα, ήταν η ανταλλαγή αγάπης και συναισθημάτων και αυτό έγινε και γίνεται. Για μένα είναι το κορυφαίο της δουλειάς μου. Μετά έρχονται η δόξα, το χρήμα, η αναγνώριση. Άνοιξε αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας και αγάπης. Αυτό ήθελα, ανάγκη να επικοινωνήσω είχα. Το “σας αγαπώ” βγήκε σε κάποια εκπομπή, δεν ήταν κατασκευασμένο. Κάποια στιγμή, πλημμυρισμένη από όλη αυτή την αγάπη του κόσμου, θέλησα να το ανταποδώσω. Με ακολουθεί ακόμα και σήμερα, από τα νεότερα παιδιά, που δεν πρόλαβαν τις εποχές τις δικές μου. Τους το έχουν μεταφέρει οι γονείς και οι παππούδες τους και το βρίσκω καταπληκτικό».

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours