Στέφανος Κορκολής: Περνάω ακόμα περιπέτειες με την υγεία μου

Ο Στέφανος Κορκολής ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 όπου μίλησε για την καλλιτεχνική του πορεία, τη διαδικασία για να γράψει μουσική, αλλά και για την περιπέτεια της υγείας του, μεταξύ άλλων.

Ο διάσημος συνθέτης και ερμηνευτής υποστήριξε πως δεν ξορκίζει την εποχή που ήταν τραγουδιστής. Παραδέχθηκε πως «δεν είναι το καλύτερο μου να τραγουδάω» και τόνισε πως τα πρώτα του τραγούδια τα είχε στείλει για να τα τραγουδήσει Νάνα Μούσχουρη. «Σκέφτηκα πόσες κασέτες σάπισαν στα συρτάρια παραγωγών, γιατί δεν μπήκε κάποιος στον κόπο να τα ακούσει. Έτσι τραγούδησα εγώ αυτά τα τραγούδια. Από μια κασέτα που δεν έφτασε ποτέ, ξεκίνησα», δήλωσε.

Συνέχισε με μια αναφορά στο ταξίδι του στη μουσική λέγοντας πως «δεν έβαλα ποτέ όρια και σύνορα στη δουλειά μου. Είμαι σε διαρκή αναζήτηση μουσικά. Δεν μπορώ να κάτσω ήσυχος. Η μουσική είναι μία και το πιστεύω ακράδαντα. Το κάθε τι μπαίνει εκεί που θέλει η ψυχή μου, οι νότες είναι συγκεκριμένες». Μιλώντας για τις σκέψεις προτού γράψει μουσική, τόνισε: «Μου αρέσει να ντύνω μια εικόνα. Το όνειρό μου πάντα, αφού κατέληξα σε κάποια πράγματα, κατάλαβα ότι αυτό που με γοητεύει είναι να γράφω μουσική για ένα concept. Αντλώ έμπνευση από το κάθε θέμα και έτσι λειτουργώ».

Όσο για την υγεία του, υποστήριξε: «Περνάω ακόμα περιπέτειες. Όταν βρίσκομαι σε έξαρση έμπνευσης, δεν με προσέχω όσο θα όφειλα. Έχω μπει σε ένα πρόγραμμα, ξυπνάω νωρίς, δεν κοιμάμαι αργά, κάνω τη γυμναστική μου, ώστε να έχω ισορροπία. Στον εαυτό μου δεν μπορώ να πω stop όταν έρχεται η έμπνευση».

Ο Στέφανος Κορκολής ανέφερε πως παρόλο που στο πατρικό του σπίτι ακουγόταν μουσική, εκείνος μέχρι τα τέσσερά του δεν είχε ασχοληθεί και το πρώτο ερέθισμα ήταν μια ταινία που είδε στο σινεμά με τον πατέρα του.

Όσο για τα σχολικά του χρόνια, είπε: «Ήμουν ανήσυχος. Πέρασα δύσκολη εφηβεία, ήρθε η αρρώστια της μητέρας μου. Αντέδρασα, αλλά αγαπούσα πολύ τα μαθηματικά. Το τελείωσα το σχολείο κουτσά στραβά και έφυγα κατευθείαν για το Παρίσι. Έμεινα 10 χρόνια και μετά άρχισα να πηγαίνω και να έρχομαι».

Για τη φιλία και τον έρωτα, τόνισε: «Υπήρξα πάρα πολύ ανοιχτός με τις φιλίες μου και απογοητεύτηκα, από μικρό παιδάκι. Η φιλία είναι δύσκολο πράγμα. Οι φίλοι φαίνονται στον χρόνο και στα δύσκολα. Τελικά μένεις με 2-3, ο φίλος πρέπει να έχει έναν ρόλο παραπάνω από αυτό του αδελφού» και συνέχισε: «Ήμουν καλοπροαίρετος πάντα στον έρωτα. Αυτό δεν έχει να κάνει με την οντότητά μου την καλλιτεχνική, λειτουργώ όπως κάθε άνθρωπος. Όλοι μας είμαστε το ίδιο. Με τον γάμο δεν τα πήγα καλά. Ο πατέρας μου μου έλεγε ότι υπάρχουν ευτυχισμένοι γάμοι και ευτυχισμένα διαζύγια. Ανθρώπινα πράγματα είναι αυτά. Είμαι ανοιχτός για το μέλλον αν χτυπήσει η πόρτα».

https://youtu.be/JCZ4YEfue5U

About Post Author