”Τέχνη-η ακατανίκητη αίσθηση του απεριόριστου” στo πολιτιστικό κέντρο Ν.Ερυθραίας

Του Λεόντιου Πετμεζά

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ BΙΛΑ ΚΩΣΤΑ (Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Μικρασιατικής Ερυθραίας)και η ART WAY παρουσιάζουν από 13 έως 15 Ιανουαρίου 2023 την Ομαδική Έκθεση Εικαστικών με ΘΕΜΑ : «ΤΕΧΝΗ-Η ΑΝΙΚΗΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥ».

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι υπεύθυνοι διοργάνωσης της ART WAY Αφροδίτη Δρακοπούλου-Σάρδη-Επιμέλεια έκθεσης-Δημόσιες σχέσεις,Κωνσταντίνος Λαγός-Δημόσιες σχέσεις : ”Τέχνη – Η ανίκητη αίσθηση του απεριόριστου.

Με αυτήν την έκθεση οι καλλιτέχνες της ART WAY υποδέχονται το 2023 με μια σειρά έργων που χαρακτηρίζονται από ποικιλομορφία αλλά ταυτόχρονα μέσα από μια κοινή συνισταμένη όλα εξερευνούν το απεριόριστο πεδίο έκφρασης της τέχνης. Οι εικαστικοί μεταλαμπαδεύουν στο κοινό μας την άποψη που έχουν γύρω από την ελευθερία της τέχνης, τον προβληματισμό αλλά και την εξεταστική και ανατρεπτική προσέγγιση τους για τη ζωή και την παραγωγή ιδεών που η τέχνη τοποθετεί πάνω στα ζητήματα κάθε εποχής. Η ανίκητη αίσθηση του απεριόριστου εκφράζει τη δημοκρατικότητα της σύγχρονης τέχνης, η οποία έχει την ελευθερία να είναι ανοιχτή σε διάφορες τάσεις και ερμηνείες. Με βαθιά ριζωμένη την πίστη μέσα μας ότι η πρόοδος και η ανάπτυξη έρχεται μέσα από τον πολιτισμό επενδύουμε στην τέχνη και στους δημιουργούς γιατί μας εμπνέουν και πιστεύουμε στην αστείρευτη δημιουργική τους δύναμη. Ερχόμενοι σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη, οι επισκέπτες μας αφήνονται και ταξιδεύουν σε νέους δρόμους στη φαντασία, την έκφραση, τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη, τη διαφορετική προσέγγιση. Το ταξίδι μας στον πολιτισμό και το όραμα που εμπεριέχει συνεχίζεται και το 2023. Ευχαριστούμε όλους εσάς που κάνετε το όραμα μας πραγματικότητα.

Σας περιμένουμε στα εγκαίνια της έκθεσης μας με θέμα «ΤΕΧΝΗ-Η ΑΝΙΚΗΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥ» την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 19:00 η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Βίλα Κώστα (Λουκή Ακρίτα 4, Ν. Ερυθραία).

Θα προλογίσει ο Ιστορικός Τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς.Τα εγκαίνια της έκθεσής μας θα πλαισιώσει μουσικά η καταξιωμένη ερμηνεύτρια και μουσικός Κρίστυ Καθαρίου.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Μουσικοχορευτικό δρώμενο με τους διεθνούς φήμης ερευνητές της κρητικής κουλτούρας και χοροδιδάσκαλους Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη.”

Οι ευφάνταστες θεματολογίες που συγκροτούν τους πίνακες που παρακολουθούμε ως πονήματα καλλιτεχνικής δημιουργίας και ευαισθησίας με συγκεκριμένο η ανεξάρτητο μέγεθος εκποίησης επίκεινται και άπτονται της καταγραφής με κινητήρια δόμηση μεγαλείου που ίπταται από γήινες ,ζωογόνες ζητήσεις, αποχρώσεις, οντότητες αλλά και νεωτεριστικές εκδοχές που καθηλώνουν και εστιάζουν χαρακτηριστικά, ουσιαστικά και ενδεικτικά . Οι θαυμαστοί καρποί που αποκομίζουμε ως θεατές από τις έμφυτες πρωτογενείς σύγχρονες ωσμώσεις αναδεικνύονται σε ευκρινή αποτελέσματα του συνδυασμού πηγαίων και αξεπέραστων εικονισμών και διαθέσεων της αφιερωματικής λεπτομερειακής ιστορικότητας . Αντικρίζουμε αριστουργήματα τέχνης με απέραντους χρωματικούς ορίζοντες και σχεδιαστικές προοπτικές που εμπεριέχουν καίριους προσανατολισμούς και εμβληματικούς προσδιορισμούς διαδρομών . Η ομοιογένεια των συνειρμών που συναντούμε χαρακτηρίζεται από υπερβατικές αδρές διαστάσεις διακόσμου που κατανέμει και αποδίδει ευλαβικά, σεβαστικά και κατανυκτικά γνωρίσματα καθαρμών και αναβάσεων. Με απόλυτα εμπεριστατωμένη σαφήνεια διαθέσεων αρμολογούνται κάτοπτρα τονίζοντας την αφηγηματική μελετημένη παραστατικότητα της έκφρασης και την προοπτική των αναμενόμενων ενημερωτικών για τους νεότερους ζωτικών επινοημάτων δράσης.

ΤΙΜΩΜΕΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:

ΓΑΛΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Σχεδιαστής μόδας –Εικαστικός),ΛΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ (Εικαστικός)

ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ (Ιστορικός Τέχνης –Εικαστικός),+ΣΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Πρόεδρος ΑRT WAY- Εικαστικός – Επιμελητής),ΤΖΙΖΜΕΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ (Εικαστικός)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ,ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ,

ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΝΑΣΙΑ,ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΒΑΣΩ,ΑΡΓΟΥΖΗ-ΓΚΟΥΔΗ ΞΑΝΘΗ,ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,BELOVA ANJELIKA,

ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ,ΓΕΩΡΓΑΝΤΕΛΛΗ ΒΑΡΒΑΡΑ,GLONTI INGA,ΓΟΓΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,ΓΩΝΙΩΤΑΚΗ ΦΙΛΙΑ,DENART HELENI,ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΒΕΡΑ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ,ΖΑΧΑΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ,ΖΕΡΒΑ ΔΩΡΑ,ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΑ,ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,KΑΖΑΝ ΜΑΡΙΑ,ΚΑΛΑΦΑΤΑ-ΚΑΛΑΜΑΡΗ ΑΙΜΙΛΙΑ

ΚΑΛΥΒΗΣ ΑΛΕΚΟΣ,ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,ΚΑΡΓΑΚΟΥ ΓΙΩΤΑ,ΚΑΣΔΕΡΙΔΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ,ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗ ΤΑΝΙΑ-ΣΤΕΦΑΝΙΑ,ΚΙΟΚΠΑΣΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗ,ΚΟΜΙΤΗ ΕΛΕΝΗ,ΚΟΜΠΙΤΣΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ,ΚΟΝΤΑΞΗ ΠΕΛΛΑ

ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΕΛΕΝΗ,ΜΑΝΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑ,ΜΑΥΡΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ,ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΗ,ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ,ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ ΒΕΤΑ,ΜΠΑΣΗ ΕΙΡΗΝΗ,ΜΠΡΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑ

ΝΑΝΑ NART,ΝΙΝΑ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ ΗΛΙΑΝΑ,ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ,ΠΑΓΚΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ,ΠΑΓΚΡΑΤΗ ΕΛΕΝΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ,ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΙΝΑ,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ,ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ,ΠΑΤΡΩΝΑ ΣΟΦΙΑ

ΠΕΡΑΝΤΩΝΑΚΗ-ΣΠΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ,ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ ΖΩΗ,ΠΕΤΡΟΒΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ,ΠΗΤΕΡΣΟΝ ΑΛΙΚΗ

ΠΟΠΟΡΗ ΑΝΝΑ,POULAKI DEMIA,ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ ΒΑΛΙΑ,ΡΟΥΠΑ ΒΑΣΩ,ΣΕΛΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΣΕΡΒΕΤΑ ΒΙΚΥ,ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ,ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΛΙΑ,ΤΣΑΒΟΛΑΚΗ ΦΙΛΙΑ

ΤΣΙΑΜΑΛΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ,ΤΣΙΒΡΑ ΒΑΣΙΑ,ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ,ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΛΙΛΥ,ΨΥΛΛΑΚΗ ΝΙΚΗ

ΨΥΧΑΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ.

‘Η έκθεση λειτουργεί ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 13:00-21:00

About Post Author