Μια άκρως πρωτοποριακή, συμπεριληπτική, εικαστική έκθεση καλλιτεχνών και οφελούμενων σε Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ στην Ελευσίνα

“ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΑ”

Ομαδική Εικαστική Έκθεση στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ» – Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, 3 Δεκεμβρίου – Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Διακήρυξης των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 2023 και ώρα 18:00μμ, εγκαινιάζεται η Ομαδική Εικαστική Έκθεση «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΑ», στον πολυχώρο του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ», υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ελευσίνας.

Στην διαδραστική έκθεση, που συνδιοργανώνεται από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, τον Διεθνή Οργανισμό International Action Art και την Εικαστική Ομάδα “REGENESIS” Trash Art Project», καλλιτέχνες της ομάδας του “REGENESIS Trash Art Project” και του Κέντρου Διημέρευσης

Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρία “ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ”, συν-εκθέτουν τα έργα τους για το κοινό, στον πολυχώρο του Κέντρου, που βρίσκεται επί της οδού Κυπραίου και Μοίρα, στην Ελευσίνα, από τις 3 – 6 Δεκεμβρίου, 2023, τις ώρες 18.00μμ- 20.00μμ.

Στον πολιτιστικό καμβά της συνέργειας, της συμπερίληψης και της καλλιτεχνικής έκφρασης, η πρωτοποριακή συν-έκθεση έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό, μέσω της τέχνης και της ανθρώπινης δημιουργικότητας, για ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και την κοινωνική συνοχή.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, συνδιαλεγόμενοι με ποικιλομορφία υλικών και χρωμάτων, θα συν-εκθέσουν τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους από ανακυκλώσιμα και άλλα υλικά, στέλνοντας μηνύματα για την ψυχοθεραπευτική δύναμη της τέχνης, την αναγκαιότητα για καθαρότερο περιβάλλον και τις πράξεις ευθύνης όλων για την ισότητα των ευκαιριών στον πολιτισμό μας.

Τρείς από τους καλλιτέχνες της ομάδας του “REGENESIS Trash Art Project” που συμμετέχουν, συγκεκριμένα: ο κ. Νίκος Αναγνωστόπουλος η κ. Μάτα Βεροπούλου και ο κ. Στέλιος Ταντούρης που συντόνισε και επιμελήθηκε το έργο της ομάδας, επέλεξαν έργα που αποτυπώνουν συναισθήματα, ιδέες-νοήματα και αξίες της καθημερινής ζωής και προσκαλούν το κοινό πέρα από την θέαση της δημιουργίας, να λάβει ενεργό μέρος και στην ονοματοδοσία των έργων.

Νέοι εικαστικοί, αλλά και εμπειρότεροι, συναντιούνται στην διαδραστική συν-έκθεση σε κοινούς τόπους, απρόσμενους για τον θεατή, εμπνέοντας τον να εξερευνήσει τα μυστήρια της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η έκθεση αλληλεπίδρασης με τον τίτλο “ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΑ”, είναι εμπνευσμένος από το ομώνυμο μελοποιημένο ποίημα της κ. Χλοής Αμαράντου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων, θα διεξάγονται μουσικοχορευτικά δρώμενα από τους οφελούμενους του Κέντρου, τα οποία θα συντονίζει η μουσικοπαιδαγωγός , Σίσσυ Πιντέλα και χορευτές της Σχολής Χορού “ΧΟΡΟΑΚΤΙΣ “ διευθύντρια της οποίας είναι η κυρία Αλίκη Μαυροειδή .

Μέγας χορηγός της διαδραστικής έκθεσης, είναι η Εταιρεία ΕΤΕΜ, η ιστορικότερη εταιρεία διέλασης αλουμινίου στην Ελλάδα, η οποία στηρίζει και αγκαλιάζει κάθε αξιόλογη προσπάθεια που αποσκοπεί σε δράσεις για την υγεία, το περιβάλλον και την κοινωνία, μεταδίδοντας το νέο μήνυμα της εταιρείας “WELLBEING,” που συνοδεύει κάθε δράση της, με πίστη και σεβασμό σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές αξίες.

About Post Author