Εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Η Ατίθαση Παλέτα της Θάλασσας» της Αλεξίας Κουδιγκέλη, στη Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου 5 Αυγούστου 2022, 19:00

Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου σε συνεργασία με
την Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι – κartάλος»
διοργανώνει και παρουσιάζει

την ατομική έκθεση  ζωγραφικής της

Αλεξίας Κουδιγκέλη

με τίτλο

«Η Ατίθαση Παλέτα της Θάλασσας»


Τα εγκαίνια θα γίνουν 


στη Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου
(Αίθουσα Καλογερά – Ματογιάννη 84600)


την
Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022
19:00 – 00:00


Διάρκεια έκθεσης: έως 10 Αυγούστου 2022

με ωράριο 
Δε-Κυ: 11 π.μ. – 2 μ.μ. & 7 μ.μ. – 12 μ.μ.

Η πινακοθήκη θα φιλοξενήσει μια ενότητα 24 ζωγραφικών έργων (ακρυλικό σε καμβά) ποικίλων διαστάσεων με κύριο θεματικό άξονα την θαλασσογραφία ως μέσο παρομοίωσης της ανεκπλήρωτης λαχτάρας για σύνδεση και προσωπική οικειότητα. Το νερό παίζει σημαντικό ρόλο, ως μεταφορά της ρευστότητας των ανθρώπινων συναισθημάτων. Όλες οι φιγούρες αναπαρίστανται με ποικιλία χρωμάτων και υφών, επιχειρώντας έναν σύγχρονο κοινωνικό σχολιασμό για το αναπόφευκτο της εσωτερικής πολυπλοκότητας των ανθρώπων.

Η Ατίθαση Παλέτα της Θάλασσας

Βιογραφικό της εικαστικού

Η Αλεξία Κουδιγκέλη γεννήθηκε το 1996 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Ελληνο-Αμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κολλεγίου Αθηνών το 2014 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Λονδίνο στο University of the Arts London (UAL) το 2018. Το 2020 πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση στο Κολλέγιο Αθηνών και τα τελευταια 2 χρόνια έχει συμμετάσχει σε 10 ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ευρώπη και στην Αμερική. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, δημιουργώντας συνεχώς νέα έργα για επερχόμενα πρότζεκτ και εκθέσεις.


ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δε-Κυ: 11 π.μ. – 2 μ.μ. & 7 μ.μ. – 12 μ.μ.

About Post Author