Αυτές τις ημέρες έχετε ακόμα ένα λόγο να επισκεφθείτε το Πάρκο Τρίτση,πέρα από το ότι αποτελεί ένα πνεύμονα πρασίνου και οξυγόνου για την περιοχή της Αττικής αλλά  και ένα σημείο χαλάρωσης και επαφής με την φύση.

Εκεί ένας εξαιρετικός εικαστικός και φίλος ο Απόστολος Χασιώτης δημιουργεί εδώ και κάποιες ημέρες ένα εμβληματικό έργο από μεταλλικά κομμάτια scrap.

Πρόκειται για ένα μεταλλικό έργο μεγάλων διαστάσεων που σκοπό έχει να αναδείξει και να προβάλει στους επισκέπτες του Πάρκου την Ελληνική Trash art καθώς και να τους ευαισθητοποιήσει σε περιβαλλοντικά ζητήματα όπως αυτό της επαναχρησιμοποίησης των αντικειμένων και της ανακύκλωσης.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο καλλιτέχνης η πρόταση του αγκαλιάστηκε από την Περιφέρεια Αττικής και έτσι δημιουργήθηκε αυτό το συμμετοχικό υπαίθριο εργαστήριο στην καρδιά του πάρκου.

Οι προηγούμενες δουλειές του καλλιτέχνη αναπαριστούν δέντρα και συγκεκριμένα ελιές, το πρώτο στη Βέροια με υλικά inox από ένα παλιό εργοστάσιο κομπόστας και το δεύτερο στη Νάξο από scrap και σούστες στρωμάτων , τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για το καθένα αντανακλούν τις παραγωγικές διαδικασίες της κάθε περιοχής.

Στην συγκεκριμένη δουλειά του πάρκου Τρίτση υπάρχει η καινοτομία όπου οι επισκέπτες έχουν την χαρά να επιλέξουν κάποιο μεταλλικό κομμάτι και να προτείνουν στον καλλιτέχνη το καλύτερο δυνατό σημείο τοποθέτησης του.

Πολύ σημαντικό ότι υπάρχει η δυνατότητα της ενεργητικής συμμετοχής ώστε να βάλουν και αυτοί ένα μικρό λιθαράκι στο εμβληματικό αυτό έργο.

Η ενημέρωση των επισκεπτών και ιδιαίτερα των παιδιών είναι συνεχής κατά την επίσκεψη τους ώστε να ευαισθητοποιηθούν από νεαρή ηλικία στην προσπάθεια της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και στην γνωριμία του κινήματος της Trash Art .

Ο Απόστολος Χασιώτης θα βρίσκεται στο Πάρκο Τρίτση μέχρι τις 11/06 , ημερομηνία κατά την οποία το “Δέντρο” θα αποκτήσει την τελική του μορφή.

Τέτοιες αξιόλογες και σημαντικές προσπάθειες πρέπει να προβάλλονται και να τυγχάνουν ευρείας αποδοχής τόσο από κρατικούς φορείς όσο και από την κοινωνία.

 Βιογραφικό :

Ο Απόστολος Χασιώτης γεννήθηκε το 1968 και μεγάλωσε στον Αλμυρό του Βόλου.

Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Παράλληλα άρχισε να εργάζεται πάνω στην κατασκευή εικαστικών αντικειμένων με υλικά ανακύκλωσης.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις και δράσεις και σε συνεργασία με νέους καλλιτέχνες της περιφέρειας ιδρύουν την Ομάδα “Τέχνη”. 

Συνεργάζεται αρκετά χρόνια με το πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη καθώς και με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς αναλαμβάνοντας το σχεδιασμό και την κατασκευή αντικειμένων. 

Το έργο του περιλαμβάνει, κατά κανόνα, γλυπτά και χρηστικά αντικείμενα από υλικά ανακύκλωσης προερχόμενα από τμήματα άχρηστων αντικειμένων και μηχανών που σαν κομμάτια ενός τρισδιάστατου πάζλ αλληλοσυνδέονται για να δημιουργήσουν μια καινούρια μορφή.

Μια άλλη διάσταση της δουλειάς του είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή λειτουργικών αντικειμένων από βιομηχανικά υλικά όπως ακρυλικά και μέταλλα. Αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική δημιουργική διαδικασία όπου απαιτείται ο ακριβής σχεδιασμός και η επεξεργασία των υλικών με μηχανουργικά μέσα.

Περισσότερες πληροφορίες και δημιουργίες του Απόστολου Χασιώτη μπορείτε να δείτε στο 

www.apchasiotis.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author